Konu Başlıkları: Zilhicce'nin ilk On Günü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2012, 19:35   Mesaj No:8

Zelal

Medineweb Acemi Üyesi
Zelal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zelal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15574
Üyelik T.: 02 Ocak 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Zilhicce’nin On Günü; Leyali-i Aşere

Hz Ali(r.a) 'den Peygamber Efendimizin

şu uzun müjdeli hadis-i şerifi rivayet edilmiştir:

"Zilhicce'nin ilk on günü gelince siz taat ve ibadete gayret ediniz; zira ALLAH-u Teala o günleri, öbür günlerden üstün; gecesine hürmeti de gündüzüne hürmet gibi kılmıştır.Biriniz Zilhicce'nin ilk on gecesinden birinde , gecenin üçte ikisi geçtikten sonra dört rekat namaz kılıp her rek'atta Fatiha'dan sonra üçer kere Ayet-el kürsi, üçer kere İhlas-ı şerif ve birer kere de Felak ve Nas surelerini okusa ve namazı bitirince ellerini kaldırıp,

'Subhane zi'l izzeti ve'l ceberut. Subhane zi'l ka'ideti ve'l melekut. Subhane'l hayyü'llezi la yemut. La ilahe illa hüve yuhyi ve yumit ve hüve hayyun la yemut. SubhanALLAHi rabbi'l-ibadi ve'l biladi ve'l-hamdu lillahi kesiran tayyiben mübareken ala külli halin. ALLAHu ekber kebiran.Rabbena celle celaluhu ve kudrete bi külli mekanin.'
dese ve sonra da dilediği gibi dua eylese Beytullah'ı haccetmiş, Resulullahi ziyaret etmiş ve ALLAH(c.c) yolunda cihad etmiş gibi ecir ve sevab kazanır.

ALLAH-u Teala o kimseye o kimsenin dilediği şeyi verir.
Sizden biriniz, Zilhicce'nin ilk on gecesinin her gecesinde bu namazı kılsa, bu duayı okusa ve dilediği şekilde dua etse ALLAH-u Teala, ona Firdevs-i Ala yı helal kılar; günahlarını ondan siler.
O kimse Arefe günü oruç tutsa gecesinde de bu namazı kılsa ve haber verildiği üzere dua etse ALLAH-u Teala'ya yalvarsa ; ALLAH-u Teala:
'Ey benim meleklerim, şahid olunuz ki ben o kulumu bağışladım.Beytullah'ı haccedenlere onu ortak eyledim.' der. Bu halde melekler ALLAH-u Teala'nın o mü'min kulunun kıldıgı namazı ve ettiği duası sebebiyle ihsan buyurduğu ecir ve sevablardan ötürü sevinirler ve neş'elenirler." [Hz Seyyid Abd'ül-kadir-i Geylani(k.s), Gunyetu't-Talibin)
Alıntı ile Cevapla