Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2012, 15:23   Mesaj No:53

medineooo

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:medineooo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20817
Üyelik T.: 11 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 1
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
s.a.



CEVAB..Verdiğiniz bu tür cerrehi müdahalelerde tabiki olması gereken uygulama budur ve bunun dışında orjinal bi kol istemek tabiki rüya aleminde yaşamak olur..Yalnız islamda ISLAHADİ VE İNKILABİ,metodları birbirine karıştırmamk lazım,mevzumuz namazdakai bidatler olsaydı NAMAZI RED EDMEDEN,BİDATLERİ ISLAH ANLAMINDA verdiğiniz cerrahi müdahale yerinde olurdu..Mevzumuz TAĞUTLARDAN TAĞUT SEÇMEKTİR VE BURDA İNKILABİ Bİ METOD OLAN RED,esastır..yani örneğiniz ıslahadi metoddur,inkılabi gereken yerde uygulanması faciadır..



CEVAB..O dönemde rasulullaha darun nedvenin başına geçmeyi teklif etmediler mi ve rasulullah bunu red edmedimi.Rasulullahın döneminde yaşasaydınız şu anki fikrinize göre rasulullahada karşı çıkmazmıydınız biraz düşünün.




cevab...burda rasulullahın belirlediği ölçülerde Allahın hükmüyle çakışmayacak şekilde her şart belirlendi,SİZİN SEÇMENLİĞİNİ YAPTIKLARINIZIN ORTAYA KOYDUĞU İDAREDEKİ HÜKÜMLERİN ÇOĞU ALLAHIN HÜKMÜNE TERS DEĞİL Mİ...


verdiğiniz ayetteki olayı şuanki bakış açınızdan dolayı yanlış anlıyorsunuz,rasulullahın rum süresindeki olayının bütünsel olarak ayetin içinde apaçık verilmiş zaten ve rasulullah bu olayda DESTEK VERMİŞTİR,siz ise oy kullanarak VELAYETİNİZİ VERİYORSUNUZ,Allahtan aldığınız hayatın tasarruf hakkındaki hüküm koyme yetkisini vekil tayin ettiğinize vermiş oluyor sunuz ve o yetkiyle onlarda HÜKÜMET[hükmetme yetkisini barındıran]..oluyor ve Allahın hükmüyle hükmetmiyorlar,Allah a ortak koşuyorlar şirk yasalarını tanzim ederek...

ıslahad ve inkilab.
islahad konusunda ameli konulardaki görüşlerinizi merak ediyorum.mezheblere bakış açınız nedir?.(şafi hanefi vb.).

inkilab konusunda ki maslahata bakış açınız ayeti celilelerin yüzeysel yorumdan meal'ci tevil den uzak olduğu kanaatindeyim.

peygamber s.a.v. in icraatlarını harfiyle günümüzdeki inkilabi durumlarla karşılaştırılması yanlış.çünkü peygamberin öyle davranması günümüzde ki bazı farklılıkları onun uygulamasına ters düşmesi anlamını çıkarmaz.

misallere verdiğiniz yanıtlar tağuti düzene red ve muvahhidi bir toplum sevdası nı dillerine peleseng etmiş kişilerin,delil gösterdiği ayetleri okuyan meal savunucusu olarak yorumluyorum.halbuki bu yaklaşım muhkem ve müteşabihat ayetlerinin anlaşılmasında büyük eksiklik doğurur kanaatindeyim.
__________________
insanlar
önceden iyilik yapar ve söylemezlerdi.
sonra iyilik yapıp söylemeye başladılar...

şimdi sadece söylüyorlar.
Alıntı ile Cevapla