Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2012, 16:59   Mesaj No:54

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:179
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..

Alıntı:
medineooo Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ıslahad ve inkilab.
islahad konusunda ameli konulardaki görüşlerinizi merak ediyorum.mezheblere bakış açınız nedir?.(şafi hanefi vb.).

cevab....mesheb taassubum yoktur,meshepçide değilim,yalnız müçtehid imamlar abilerimdir..

inkilab konusunda ki maslahata bakış açınız ayeti celilelerin yüzeysel yorumdan meal'ci tevil den uzak olduğu kanaatindeyim.

peygamber s.a.v. in icraatlarını harfiyle günümüzdeki inkilabi durumlarla karşılaştırılması yanlış.çünkü peygamberin öyle davranması günümüzde ki bazı farklılıkları onun uygulamasına ters düşmesi anlamını çıkarmaz.

cevab..Allahı birlemek adına günümüzle aynıdır.

misallere verdiğiniz yanıtlar tağuti düzene red ve muvahhidi bir toplum sevdası nı dillerine peleseng etmiş kişilerin,delil gösterdiği ayetleri okuyan meal savunucusu olarak yorumluyorum.halbuki bu yaklaşım muhkem ve müteşabihat ayetlerinin anlaşılmasında büyük eksiklik doğurur kanaatindeyim.
cevab..burdada yanılıyorsunuz,eğer muvvahid olan kişi kuranı referans almışsa sorun olmaz,taklidi bi havale ehliyse sorun çıkara bilir...Ayetlere yaklaşım kişinin açıklaması değilde AYETİN AYETLE AÇIKLAMASI ,Yani kuranın kuran ile tefsiri ilk basamağı oluşturması lazım,tarihi malumatıda değerlendirmek kuran ışığında faydalı olur kanaatindeyim HADİS VE USULUNUDA BU YÖNDE ELE ALIRSAK,sanırım rivayet edilen hadisleride daha iyi anlamış oluruz,yani hadisi anlamanın yolu kurandan geçer,ama kuranı anlamanın yolu hadisten geçmez,BU FARKI ANLARSAK İNŞAALLAH HER TARİHİ MALUMAT VE ALİMLERİN İÇTİHADLERİNİDE DAHA DOĞRU ANLAMA YOLUNA GİTMİŞ OLURUZ...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla