Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 00:42   Mesaj No:10

TELMİHA

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TELMİHA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19586
Üyelik T.: 10 Temmuz 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 24
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Selam
TASAVVUF gibi sapkın bir anlayaş ancak bu kadar güzel dile getirilebilinirdi.Yitiksevda Allah ilmini hayırlı yolda artırsın.
İnsanlar önce kendi kendilerine bir din uydururlar sonrada bu dine Kuran’dan deliller bulmaya çalışırlar.Halbuki Allah Rasulunun arkadaşları inen her ayete olduğu gibi iman ederlerdi.İşte müslüman ile gayri müslim olanların en büyük farkı bu.
Gayri müslim olanlar dediğimiz gibi kendi kafalarındaki din anlayışına delil bulmak telaşı içerisindedirler.Bu her dönemde böyle bulmuştur.
Allah rasulu adına bu kadar iftira uydurma sözler varken hala istihare ile hadis doğruluğunu isbatlamaya çalışan mahmutçular elbetteki Kuran’a dayalı beyanlardan son derece rahatsız olurlar.Çünkü Kuran onların kendi kafalarındaki din anlayışını paramparça etmektedir.
Bu arada panteizm ile tasuvvuf kıyaslamanız son derece isabetli olmuştur.Pantezmin temel felfesi olan evrenin bütününü tanrı olarak kabul edilmesi tasavvuftaki Vahdeti-Vücut anlayışıyla birebir aynıdır.
Halbuki islam dini tek ilah ve bu yüce İlah’ın kudretinin zuhuru olan yoktan var etme esasına dayalıdır.
Neyse yitiksevdanın sözünün üstüne fazla söze hacet yoktur.Tasavufçular bol bol okusunlar birde şeyhlerine de göstersinler.
selam
Alıntı ile Cevapla