Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 11:41   Mesaj No:26

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Esadullah kardeşim, araya gireyim, bir şey söyleyeyim hemen. "Pek ilmim yok" dediğim, hiçbir şey bilmiyorum manasında değil. Mesela sizin yukarıda verdiğiniz cevapları peşinen cevaplayamayacağım. Çünkü ezberimde kalmıyor deliller, hangi alim ne cevap vermiştir bilmem. Şimdi gidip delili sağlam olduğunu düşündüğüm yerlerden karşılaştıracağım ve dediğiniz gibi mi, değil mi? hem kendim öğrenecek, hem de beraberimde burada yazıları okuyan diğer kişilere de sunmaya çalışacağım inşallah.

Amacımı da doğru mu sezmişsiniz bir bakın :

Öncelikle tasavvuf mensubu yakınlarıma kendi öğrendiğim şeyleri anlatmaya çalıştığımda bana dedikleri: "Sen tasavvuf ehli misin?" idi. Ben de "Hayır değilim" dedim. "Öyleyse seninle konuşacak birşeyimiz yok, Leküm diniküm veliyeddin" deyip benimle irtibatı kestiler. Burada aynı itikadda olduklarını düşündüğüm kişilerin neler düşündüğünü, neleri delil aldığını görmek ve bilmek istiyorum. Ben sadece eskilerden İbni arabi, Beyazıd Bestami gibi kişilere verilen reddiyeleri okudum. Cübbeli ve Mahmut efendi'nin de bazı videolarına vs.baktım. Ancak elimde kitapları olmadığı için tam olarak neyi savunuyorlar net bilmiyordum. (Yitik Sevda kardeşin yazdıklarına bakarsak, onların herşeyi bildiği ve reddetiği kesin)

Kısaca hem ben inancımı pekiştiriyorum, hem de arkadaşlar sayesinde tebliğ yapmış oluyoruz. Yani gerçekten (Tevhid akidesini kabul etmekle beraber) öğrenme aşamasındayım.

Not: İlk araştıracağım şey, Şeytanın salihlerden beri olduğu..

Ek:

Bir de İslam kardeşliği tebliği, yanlışları uyarmayı gerektiriyorsa (kardeşliği geçelim, İSLAM bunu gerektiriyorsa) "tasavvuf ehli değilsin, seninle konuşamayız" ne demek!! Madem ki tasavvuf hak yol, neden bana tebliğ etmiyorlar. Peygamberimiz kafir ve müşriklere bile tebliğ etmiş ki, islamı yaymış. Ben buradan da tasavvufun apayrı bir din olduğunu anlıyorum. Tebliğ usulü bile farklı. "Leküm diniküm veliyeddin" de, sal!! Ne rahatmış..
Alıntı ile Cevapla