Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 12:42   Mesaj No:27

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

[QUOTE=Esadullah;194089]
Alıntı:
Truly Üyemizden Alıntı Mesajı göster
5. Üstün güçleri olan evliyaların (Gavsların) imdada yetiştiğiyle alakalı anlatılanların, Şeytanın veya Kafir Cinlerin evliyaların kılığına girerek isteklere cevap vermesi, dolayısıyla Gavslardan yardım istenmesinin caizliğine inandırması (Ki Şeytan yemin etmiştir ki, Senin yoluna inananları saptıracağım" diye) mümkün değil mi?


Öncelikle üstün güçler çok yanlış olmuş çünki bilgi edinmek isteyen bir kişi helede ilmim falan yok derken direk tanırcasına bu şekilde bir giriş yapması manidar olmuş açıkcası ;)


Bu konuda Tasavvuf ehlinin maalesef büyük kayıpları bulunmakta, Kişiler tasavvufu sadece ucmak, kaçmak, alemlerden alemlere dolaşmak , yok olmak, v.s gibi olgulardan ibaret gördüklerinden bu olayları çok yaşamakta, unutmamak lazım kişi Kuran ve Sünnet yolundan çizgisinden dışarı çıkamaz Aslolan Şeriattır. Tasavvufun gayeside Şeriat ve Peygamber ahlakıdır..

Tasavvufta manevi haller yaşanabileceğinden dolayı Şeytan bunu iyi kullanablir burada da kişi eğer Şeriat ve Sünneti iyi bilmiyorsa bu sorudaki hataya düşme payı çoktur.Allah muhafaza etsin ,

Konu uzar lakin kısaca şunu söylemek istiyorum madem bu kadar merak ediyorsunuz , Tasavvuf Kuran ve Sünnet dairesinde İslami bir İLİMDİR amacı insanlara Şeriatı ve Peygamber ahlakını aşılamak ve Allah c.c. giden yolları telkin etmektir.

Bazıları din olarak kabul etsede Tasavvuf AHLAKTIR Allah c.c. Ahlaksızlardan eylemesin , vesselam veddua
Şeriat ve sünneti bilmiyorsa "bu hataya düşme payı çoktur" demişsiniz. Bunun bir hata olduğunu siz de kabul ediyordunuz demek ki. Ama bakın o abdestsiz gezmeyen, nafileleri bizden kat ve kat çok olan, kendini Allah'a adamış, Salih olduğunu ve Şeytanın yanaşamayacağını söylediğiniz zatlar, bunun caiz olduğunu söylüyorlar. Demek ki şeytan onları da aldatabiliyor ki, bu yanılgıdan uzak kalamamışlar.

Not: Henüz delillerini araştırmadım ama buradaki hususu yeni farkettim. Konu ilerlemeden kısaca değinmek istedim.
Alıntı ile Cevapla