Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 14:32   Mesaj No:32

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Alıntı:
Truly Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Bunu söyleyen tasavvufçuyu tebrik ediyorum. Bu kardeşimiz de bir Tevhid ehli, veya ben de bir tasavvufçuyum şu halde. Yani arada bir fark göremiyorum. Tasavvufun henüz sahabeler döneminde ortaya ilk çıktığı (adı henüz tasavvuf değilken) zamanlarına baktığımda tasavvuf islamdan ayrı bir oluşum değil, zühd hayatı dedikleri bir durumdu. Ama sonradan yukarıda kardeşlerimin reddiye verdikleri bazı hususlar araya katılmış ki, şirke buluşmalar bundan sonra olmuş. Gördüğüm kadarıyla da tüm "tasavvuf ehliyim" diyenler de aynı değiller.

Geçtiğimiz haftalarda bir kardeş tanımıştım. Nakşibendi'denim diyordu. Benim anlattığım her şeye "hayır biz öyle şeyler yapmıyoruz" diyordu. Şaşırdım kaldım, anlattığı kadarıyla da o cemaate özendim hatta. (Tasavvuf ehliyim diyenleri, ondan sonra daha da çok merak ettim zaten)

Kısaca bizi (Tevhid ehliyiz diyenleri) Tasavvuf ehliyiz diyenlerden ayıran en önemli faktör şirkten duyduğumuz korkudur. (Rabbim muhafaza etsin, yanlıştaki kardeşlere anlamak nasip etsin) Bu hususlardan beri ise bir insan, cemaati ne olursa olsun, inşallah kurtulan fırkadandır.

Çok okumalı, çok araştırmalı, çok uyanık olmalı... Rabbim hakkıyla "La ilahe illallah" diyenlerden eylesin bizi.. Günahlarımızı affetsin, bilerek bilmeyerek işlediğimiz şirklerden bizi uzak etsin. Unutmamak lazım ki Rabbimizin affetmeyeceği tek kötü amel: Şirk. Bunu yapmamamız Rabbimizin hakkı. Tevhid Rabbimizin hakkı. Bir kul olarak SADECE O’NA ibadet etmekle yükümlüyüz. Biliyorum kimse (aklı olan tabi) “Şeyhim ilahımdır” demez. Ama herkes bilir ki, adına “ilah” demesen de bazı ameller ilah edinmektir. Bunlardan beri olalım da, adımız ne olursa olsun önemli değil. Selametle kardeşlerim..




Biz tasavvuf ehli ilaç içip başımızın ağrısı geçince'' ilaç içtim başımın ağrısı geçti'' demeyiz gizli şirkten korktuğumuz için ''Allahın izniyle ilaç ağrının geçmesine vesile oldu'' deriz,(çocuklarımız dahi),Hal böyle olunca bizi başka dinden,veya şirk ehli olarak itham etmelerini okuyunca gülüyorum bazen,bazen de şöyle diyorum bizim görmediğimiz birşey mi gördüler.??


Aklı olan bir insanın şeyhim Rabbimdir dediğini kim duymuş,bunları nerden uyduruyorlar ..
__________________


Alıntı ile Cevapla