Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 15:39   Mesaj No:36

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah'ın Kitabı Kuran ve Resulullah'ın (sav) sünnetine rağmen Şeyh'i bir iddia atarsa ortaya,,,,,,,,



Ozaman o hakkiki bir alim de değildir ,şeyh de......



Allah kimseyi ikiyüzlü etmesin değil mi !!
Ben amacımı söyledim. Daha net açıklamamam gerekirse:

Tasavvufun her cihetinin; tüm tasavvuf ehli denilenlerin fikirlerinin aynı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. (Gerek size özelden, gerekse buradan kardeşlere belirttim) Ben tasavvuf aleyhine ortaya atılan şeylerin ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış bir de sizin ağzınızdan duyarak, iftira mı değil mi anlamaya çalışıyorum. Delilleri değerlendirme anlayışınız gerçekten anlatılan gibi mi, yoksa değil mi? İlim alma kriterleriniz vs. vs.

(Normalde öğrendiğim şeylerden sonra tasavvuftan ateşten kaçar gibi kaçmam gerekirdi. Ancak yukarıda anlattığım kardeşi tanıdıktan sonra hepinizin aynı olmadığını düşünmeye başladım.)

Bu arada benim duyduklarımın şirk olduğu hususunda şüphem yok ve gördüğüm kadarıyla zaten sizler de onlardan beri olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben artık nasıl söyleyeyim, tasavvufun kesimlerini ayırt etmeye çalışıyorum. Kendi aranızda çok farklısınız. Birinizin "caizdir" dediğine, ötekiniz "olmaz şirktir" diyorsunuz.

Bana siz söyleyin: Darda kaldığınızda "yetiş ya gavs" diye mi dua edersiniz? Yoksa "Rabbim yardım et", der ve nasıl yardım edeceğini O'na mı bırakırsınız. Rabbim bana dua edin diyor. Siz O'na dua edersiniz ve o dilediği şekilde size yardım eder. Bir çok kişi araya gavsı koyarak (güya vesile) Allah'ı aradan çıkarıyorlar farkında değiller. Bu şirktir. Açık ve net bunu söylüyorum. Buna caizdir diyenlerin delilleri zayıf, uydurma , batıl yorumlar.. Tekrarlıyorum: ilmim pek yok dediysem, peşi peşine delil sıralayamam. Yoksa bunun şirk olduğunu anlayabiliyorum elhamdülillah.

Karşılıklı konuşarak hem ben aklımdaki şüpheleri gideriyorum (ki rüyayla hadis sahihleneceğini de kabul etmediğinizi öğrendim. Bu da hadis konusunda eşit olmamızı gerektirir) hem de görüldüğü üzere tebliğ için ortam oluşuyor.

(İkiyüzlü demeniz üzdü. Daha hangi yüzümü tanıdınız ki, ikinci yüzümle karşılaştınız diye şok oldunuz. Görüldüğü gibi niyetimi de, düşüncemi de, itikadımı da neyim varsa yavaş yavaş yazdıkça görmekte, beni tanımaktasınız. İlk mesajımda tüm zihnimdeki karmaşayı, destan gibi anlatmalı mıydım??)

Ek:

Aslında bana iki yüzlü denildiğine üzülmek yerine, çok çok sevinmeliyim. Tevhid'le tanıştığım bu kısa sürede ne kadar ilim sahibi olmuşum ki: "İnsanlara ilmim yok" dediğimde ve sonrasında bildiklerimi yazdığımda ikiyüzlülükle suçlanıyorum. Bu şekil tepki aldığıma göre demek ki o kadar da ilimsiz değilmişim, ne mutlu bana..

(Bir insanı iyice tanıyın, konuşun, irdeleyin, yanlış mı doğru mu anladınız veya belki karşı taraf kendisini istemeden yanlış anlattı.. vs vs. ihtimalleri gözden geçirin, sonra yazın lütfen. Burada yazdığımız konulara bakın; Allah rızasına çağırıyoruz. Adaleti gözetmek için sizlerin de fikrini alıyor, anlamaya tanımaya çalışıyoruz. Kısaca varsa yanlışta olan doğruya çağırıyor, benim gibi (eskiden) bütüncü kişileri de farklılıkları gözetmeye çağırıyoruz. Karşılıklı öğreniyoruz.

Hadi diyelim ki doğrudan girilmedi konuya da, dediğiniz gibi ikiyüzlüce girildi.. Ne fark var sonucunda: Emr-i Bil maruf nehyi anil münker yapılan iş. Niyete bakarak hiç olmazsa, kalbinizi doğru tutun kardeşim.)
Alıntı ile Cevapla