Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2012, 19:20   Mesaj No:41

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Amin ecmain, siz de Allah'a emanet olun kardeşim.

Bilinmez kardeşim, ben de size ve farklı düşüncelerde de olsalar, diğer tüm kardeşlere sorulara değer vererek cevap vermelerinden, ilgilerinden, herşeyden ötürü teşekkür ederim.. Hepimizin amacı Allah rızası. Buna ulaşan yollar da (tıpkı evimize varan yolların farklı olabildiği gibi) farklı olabilir. Ama hepsi Peygamberimizin (sav) yolu olmalı. Ben kaç ay oldu: okuyorum, okuyorum, okuyorum. Herkese de önce Kuranı, sonra da Kuranı en iyi tefsir eden Rasulullah'ın (sav) sünnetini tavsiye ediyorum. Tabi sünnetin de sahih olanlarını, ve şu konuştuğumuz konulardaki gibi şüpheli durumlarda ise Peygamberimizin (sav) şu hadisini takip etmeyi öneriyorum:

"Helâl da bellidir, haram da bellidir. İkisinin arasındada (birtakım)şüpheli şeyler vardır ki çok kimseler onları bilmezler. Her kim şüpheli şeylerden sakınırsa ırzını da, dinini de kurtarmış olur. Her kim de şüpheli şeylere da­larsa, koru etrafında (hayvanlarını) otlatan bir çoban gibi, çok geçmeden içeriye dalabilir. Haberiniz olsun ki, her kralın bir korusu olur. Bilmiş olun ki, Allah'ın yeryüzündeki korusu, haram kıldığı şeylerdir. Yine haberiniz olusn ki, bedenin içinde bir lokmacık et (parçası) vardır. O iyi olduğu zaman bü­tün beden iyi olur, bozuk olduğu zaman da bütün beden bozuk olur. İşte o (et parçası) kalptir."
Buharî, Kitabu'I-İman


Her nefis kendine iyilik veya kendine kötülük eder. Kimse de kimseye zorla bir şey öğretemez, dayatamaz. Ben nasıl bu bilgileri araştırdım ve doğru mu yanlış mı tartıp bir yol çizdiysem, kişiler de şuraya kadar yazılan her hususu "işin aslı nedir" deyip, Allah rızası için iyice araştırmalı.. Kimsenin kimseden ücret istediği yok. Yanlış olduğuna inandığımız şeyleri Allah için uyarıyoruz. Biz yanlış isek de Allah ölmeden hidayet etsin bize. Bu duayı, siz, biz, hepimiz yapalım. Doğru yoldaki kişiye zarar vermez bu dua. Sadece doğruya ulaştırır Allah'ın izniyle.. s.a
Alıntı ile Cevapla