Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2012, 14:05   Mesaj No:17

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4537
Beğendi:6136
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Mutlu olmak için KIRMIZI BİBER yiyin!

Kırmızı biberin temel acı maddesi olan capcaisin maddesinin vücutta çok çeşitli etkiler yarattığını söyleyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan kırmızı biberin sağlığa olan faydalarını anlattı.

• Capsaisin, çeşitli hücrelerde anti-tümör aktivitesi göstermektedir, yani sağlıklı vücut hücrelerini koruyarak kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olmaktadır.

• Yapılan çalışmalara göre, yüksek karotenoid içeriği sayesinde prostat, mide, mesane ve karaciğer kanserleri üzerine tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

• Mide ve salgı bezlerini uyararak mide asitini düzenlemekte, sindirimi kolaylaştırmakta ve idrar söktürücü etki yaratmaktadır.

• İçeriğindeki aromalı tat sayesinde endorfin -mutluluk-hormonu salınımını tetikleyerek pozitif etki sağlamaktadır.

• Posa içeriği özelliği ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Kan lipid düzeyinde olumlu etkileri gösterilmiştir.

• Terlemeyi artırarak vücuttan toksin atılmasına yardımcı olmaktadır.

• Bünyesinde yüksek oranda C vitamini (askorbik asit) barındırmaktadır. Sağlıklı bir insan için günlük alması tavsiye edilen askorbik asit (60 mg/gün) miktarı, yaklaşık 100 g taze biber karşılanabilmektedir.

• Doğal ****bolik hızı artırma özelliğine sahip olmakla beraber bu özelliği ile aynı zamanda iştah açıcı etki de göstermektedir.

• Kolera ve gut hastalıklarının tedavisinde kullanılmakta, kramp ağrılarının geçirmede etkili olmaktadır.

• Kas ağrısı ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılan birtakım merhem ve kremlerin içerisinde de kullanılmaktadır.


Közlenmiş ya da taze tüketimi daha faydalı

Ülkemizde taze olarak tüketilmesi dışında kurutularak, közlendikten sonra konserve edilerek veya salçaya işlenerek tüketilen kırmızıbiber az da olsa kahvaltılık sos üretiminde kullanılır. Bunun dışında ayıklama ve yıkama işlemlerinden sonra karışık turşu üretiminde tat ve renk verici olarak kullanılır. Tabii sağlık açısından közlenmiş ya da taze olarak tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Hazırlayan: Hanife Yaşar
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla