Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2012, 13:49   Mesaj No:60

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

konuyu baştan sona okuduğumuzda varacağımız sonuç : aslında hepimiz aynı şeyı söylüyoruz.
zaten hiç bir müslüman tasavuftaki şirkleri hurafeleri onaylaması mümkün değil.tasavuçuların kullandıkları islami kavramlar süslü püslü görünsede,kavramların namussuzlaştırılmasıdır bence.bilinmesin değindiği gibi kavramlarda sorun vardır.truly ve zilzalın çağrısına hangi ilim erbabı hayır der ki ? ferdinin anlatmak istediği karmaşık bi şey.ben bi şey anlamadım siz anladınız mı ? yitiksevdanın benzetmesi hiç hoş olmayan bir durum.
tasavufa bakışımızı özetlersek şöyle ki ;
1-tasavuftaki sabır kavramı islami değildir.sana tokat atana diğer yanağını çevir hiç değildir.zülum edene eyvallah demek de değildir.hakkına hukukuna tecavuze katlanmak da değildir.eşşidai alel kuffar ayetini hatırlamak bu sorunu çözecektir.
2-tasavuftaki zikir de islamın istediği kavram değildir.içeriği kendileri doldurmuşlardır.saatlerce oturup kafa sallayıp sübhanallah demek,kuranın zikr kavramına cevap vermez.kurana göre zikr hakkı haykırmaktır,kuranı haykırmaktır tebliğ etmektir,namaz kılmaktır,namazında huşu sahibi olmaktır,kuranı tertil ile okumaktır,Allahı görüyormuşçasına görülüyormuşçasına yaşamaktır vs. tasavufun bazı uçuk kaçık gurupları gibi zikirle diskotekleri oynamak göbekleri kıvırmak değildir.
3-tasavuftaki ahlak da menzilini değiştirmiş vaziyette.islamdaki ahlak kuran ahlakıdır.ahlak numunesi Resulullahtır(usvei hasene).ahlaklıca düşünmek,ahlaklıca yaşamak,ahlaklıca ibadet etmek,ahlaklıca sosyal yaşantıda bulunmak islamın isteğidir.tasavuf bu konuda sıkıntılıdır.
4-bir lokma bir hırka konusu müslümanları sefil zayıf dilenci kılığına sokmaktır.kuran bu yaşantıyı zihniyeti elinin tersi ile çöpe atar.
5-tasavufta affedilmeyen en büyük kavram şirk kavramına pervasızca girmeleri.ferdinin verdiği örnekler malesef doğru.yitiksevdanın dile getirmek istediğide sanırım budur.

özetle truly kardeşimizin çağrısı zaten kuran çağrısıdır.müslümanlardanız demek neyımıze yetmez de ci cu co ca eklerini alıyoruz.alimlerimizden faydalanalım tabii ki ama alimci kesilmek kurana gölge düşürmektir.mürşit isteyene Resulullah yetmedi mi yan sanayıden ithalat yapıyoruz.kaynak olarak kuran yetmedimi de beşer kitaplarını kaynak edindik.
....
saygılar...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla