Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Kasım 2012, 17:40   Mesaj No:7

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Rızık Darlığı ve Sıkıntılarınmı Var ...

Rızık Darlığı ve Sıkıntılar

Bismillahirrahmanirrahim

Allah, şöyle dedi: “Birbirinize düşman olarak hepiniz oradan inin. Eğer tarafımdan size bir yol gösterici (kitap) gelir de, kim benim yol göstericime uyarsa artık o, ne (dünyada) sapar ne de (ahirette) sıkıntı çeker.”
Her kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır
. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.”
O da şöyle der: “Rabbim! Dünyada gören bir kimse olduğum hâlde, niçin beni kör olarak haşrettin?”
Allah, “Evet, öyle. Âyetlerimiz sana geldi de sen onları unuttun. Aynı şekilde bugün de sen unutuluyorsun” der Haddi aşan (İsraf eden) ve Rabbi’nin âyetlerine inanmayanları işte böyle cezalandırırız. Şüphesiz ahiret azabı daha şiddetli ve daha kalıcıdır.
(Taha 123-127)

Evet, dünya imtihan yeridir elbet. Kişi dünyada yaşadığı her karşılaştığı olaya inanan insansa eğer imtihan nazarıyla bakmak zorundadır. Ama unutulmamalıdır ki kul her ne başına geliyorsa kendi ettiklerinin karşılığıdır. Bu imtihanlar sıkıntılar aslında bir nevi şefkat tokatıdır rabbimizin kuluna. Kendine gel rabbine sığın rabbine kulluk et diye. Bu meyanda söylenecek çok sözler var elbet ama biz kısaca yukarıda verdiğimiz ayetlerde özellikle altını çizdiğimiz yerlerin dikkatlice okunmasını ve üzerinde tefekkür edilmesini ve bu vesileyle nefislerinizi hesaba çekmeyi “ben rabbime kulluğun neresindeyim” sorusunu sorup kendinize çeki düzen vermenizi tavsiye ediyoruz. Evet ayetlerde açıkça görüleceği üzerine rabbimiz teala dünyada geçim sıkıntısı darlıkları ve diğer sıkıntılar yaşayanların kurandan, zikrinden uzak kalanlarda olduğunu bildirmiş. Ahrette de bu minval üzere yaşayıp kurana dönmeyenlerin rablerine sığınmayanların tövbe etmeyenlerin akibetinden de haberdar etmiş.


Evet kuranda diğer bir ayettede rabbimiz şöyle buyurur:

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.
(Bakara 155)

Bu imtihan hanede kullarını nelerle sınıyacağını bildirmiş ve haber vermiştir. Bu imtihan ve sıkıntı anlarında da yine çareyi beyan etmiş demişki:


Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir
. (Bakara 153)

Evet, kardeşler her ne olumsuzluk yaşarsanız yaşayın bilinki bunlar imanınızın gereği ameli anlamda eksikliğinizin gereği, nefisle, aklen ve kalben rabbe teslim olamayışınızın, kulluğu tam icra edemeyişinizin gereğidir. Rabbimiz Kuran ve sünnette bizlere hem dünyada hemde ahrette huzurun saadetin yolunu göstermiş ve kullarına her zaman kurana ve sünnete uymayı vaaz etmiş. Bu gün rızık darlıkları sıkıntılar yaşayanlar ilk önce bu imtihanla yüz yüze geldiklerinde bence sağda solda rızık terkipleri arayacaklarına, nefislerinde acaba ben ne hata ettim rabbime karşı ki beni bu sıkıntı ile uyarıyor demesi lazım. İşte hem dünyada hemde ahrette rüsvay olmamak için kurana ve sünnete sarılmayız. Yukarda ayetlerin bildirdiği gibi namazla dua ile kurana uyma ile ondan yardım istemeliyiz. Bu rızık terkiplerinin en büyük vede mükemmel tek yoludur.Allahu alem bissavab .Vesselam


alıntı
Alıntı ile Cevapla