Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2012, 17:27   Mesaj No:46

suhtem

Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: SAKIN ONLAR GİBİ OLMAYIN!

Suhtem'e

Alıntı:
Onlar;
Çıkmaz İçerisinde Olanlardır
(2/Bakara-137)
فَإِنْ آمَنُواْ بِمِثْلِ مَا آمَنتُم بِهِ فَقَدِ اهْتَدَواْ وَّإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنَّمَا هُمْ فِي شِقَاقٍ فَسَيَكْفِيكَهُمُ اللّهُ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
Fe in âmenû bi misli mâ âmentum bihî fe kadihtedev ve in tevellev fe innemâ hum fî şikâk(şikâkın) fe se yekfîke humullâh(humullâhu), ve huves semîul alîm(alîmu).
Bundan sonra eğer onlar da, sizin O'na (Allah'a) îmân ettiğiniz gibi îmân etselerdi o takdirde hidayete ermiş olurlardı. Ve eğer dönerlerse (yüz çevirirlerse), böylece o taktirde onlar, sadece bir ayrılık içinde olurlar (Allah'ın yolundan ayrılmış olurlar). Allah, (onlara karşı) sana kâfi gelecektir. O, en iyi işiten ve en iyi bilendir.
1.fe: o zaman, o taktirde2.in: eğer3.âmenû: âmenû oldular, îmân ettiler4.bi misli: benzeri, gibi5.mâ âmentum: sizin îmân ettiğiniz şey6.bi-hi: ona7.fe kad: o zaman, böylece olmuştu8.ihtedev: hidayete erdi9.ve in tevellev: ve eğer yüz çevirirlerse10.fe: artık, o zaman, o taktirde11.innemâ: sadece12.hum: onlar13.fî şikâkın: ayrılık içinde14.fe: o zaman, o taktirde15.se yekfî-ke-hum: onlara karşı sana kâfidir16.allâhu: Allah17.ve huve es semîu: ve o hakkıyla işiten18.el alîmu: hakkıyla bilen
AÇIKLAMA

Bismillâhirrahmânirrahîm
Hiç kimse doğuştan itibaren hidayette değildir. Peygamberler de dahil olmak üzere herkes dalâlettedir. Bütün insanlar için başlangıç noktası dalâlettir. kişi Allah'a ulaşmayı dilediği anda dalâletten kurtulur hidayette olur. Dilemeyenler ebediyyen dalâlette kalırlar ve gidecekleri yer cehennemdir. Allah dalâlette kalmak isteyenleri dalâlette bırakır. İradî karar insandadır ve kurtuluş insana teslim edilmiştir. İnsan Allah'a ulaşmayı dilerse yani hidayete ermeyi dilerse Allah onu hidayete erdirir. Eğer dilemezse isyanı içinde şaşkın bir halde bırakır.

__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla