Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2012, 16:04   Mesaj No:24

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Muallime bacıma İlk soru benden gelsin...

Halk arasında '' İnhtihar edenin Cenaze Namazı Kılınmaz '' Görüşü hakimdir Lakin Kur'anda Münafık Müşrik ve Kafirlerin Müminler ile bağları kesilenlerin Cenaze Namazının kılınmayacağı Münafık karakteri üzerinden değerlendirildiğinde delil sayılır...

Buraya kadar Kılınmayacakları belirttik Lakin İntihar edenlerin sebep ve sonuç ilişkileri irdelendiğinde farklı sonuçlar ile karşılaşmaktayız. Örneğin Suriye Irak ve benzeri ülkelerde Namusları kirletilen Kadınların büyük çoğunluğu intihar etmektedir bu olaylarda bizim ne kadar payımız vardır bunu nasıl sorgulamamız lazım İntiharmı etmiş yada intihara zorunlumu kılınmış hangi durumda olur ?

İntihar edenlerin namazını kılınıp kılınmayacağı konusunda cumhur ulema kılınabilir demiştir, Ebu yusuf hariç..Halk namazı kılınmaz biliyor iyiki de böyle biliyor,Türkiye de intiharlar batıya göre çok azdır.İntihar edenleri kafir sayan görüş''Amel imandan bir cüzdür'' diyen Mutezilere aittir.

İntihar edenleri kurtaran bir fetva daha varki Avrupa fetva kurulu da böyle cevap vererek bizim işimizi kolaylaştırmıştır(imamların, hocaların).

O da,intihar eden kişinin cinnet geçirdiği zannında bulunularak ,yani aklı başında olmayarak bu büyük cürümü işlediği için bir nebze durumunu kurtardığı varsayılmıştır.

İşin pratiğine bakarsak geçen yılda , dini vecibeleri yapmamız istenilen üç intihar vak'asında özellikle birtanesi dünyalar iyisi ,dinini en takva şekilde yaşamaya çalışan bir insandı. intihar etmesiyle birlikte bu cehennnemliktir,cenazesi yıkanmaz,namazı kılınmaz denseydi mutezileye (bir mezhebe daha )göre ne yapardık.Hele ailesi..


Zaten birinci paragraftan sonra ikinci paragrafta lakin cümlesiyle iki durumun arasındaki zıtlığı kendinizde pek onaylamamışsınız ,onaylıyorsanız savaşta tecavüze uğrayan ve intihar edenlerin direk kafir ve cehennemlik sayılmaları gerekirdi ki,,,

bırakın Fıkıh bilmeyi,en cahil insanın vicdanı bile bunu kabul etmiyor değil mi?

Gelelim asıl sorunuza savaşalarda tecavüze uğrayan kadınların durumu nedir?Bizim suçumuz varmı?



İnsan ne durumda olursa olsun, intiharı seçmesi büyük günahlardandır,ahiret gününde cezası vardır,Fravunun ateşe attığı kadın ve çocuğunun başına gelenleri hatırlarsak mucize ile bebek konuşmuş ve annesine yaptığının doğru olduğunu söylemişti.

Tabi bunları yazarken bosnalı gazetecinin ve bosnalı kadınların kurduğu Ziatne Ruke (Altın Eller ) derneğininde Bizim acımızı yaşamayanların konuşmaya hakkı olmadığını söylemesini hep hatırımda tutuyorum.

''Müslüman kadınlara tecavüz bizim suçumuz'' yerine, müslüman şahısların yönettiği devletlerin suçu olduğunu düşünüyorum.İster laik,ister şii,ister krallık ,ister monarşi olsun.Şahıs olarak cihada kalkışanın bir siyasi hareket planı olması gerek çünkü bosnaya dünyanın bir ucundan cihad için müslümanlar geldi ama neler yaşadılar biliyormusunuz? sadece stratejileri olmadığı için.(Bosnaya giden bir Mücahid Türkün yazdığı kitabın adını keşke hatırlayabilsem)
Bizim suçumuz ise şuradadır.Şu anda zulüm altında olan beldeler Suriye, Arakan,Afganistan,Türkistanda(ve başka ülkelrde) bizim çocuğumuz hanımımız olsaydı uyuyabilirmiydik!
Hani Müslümanın ayağına dikeen batsa batıdaki müslüman acısını yüreğinde hissederdi.

Hissediyormuyuz?

Müslümanın suçu şu ki İslam bayrağını semalarda dalgalandırma,Allahın adını Dünyaya hakim kılma NİYETİ ,azmi ve çalışması yoktur.

Emri bilmaruf nehyi anil münker terkedilmiştir.Bütün sayü gayretimiz Daha iyi dünya nimetlerine sahip olmaya odaklanmıştır.Çoğu kimsenin İslamı dünyaya hakim kılma çabası yoktur.
__________________