Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2012, 20:12   Mesaj No:28

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Soru 3: Cehennem azabı çekip Cennete geçme mevzuu Hangi dine ait olan bir inançtır ve Kur'ana göre girenin çıkamayacağı kesin iken Rivayetler ile İnsanlara Allah'tan daha çok Rahmet etme anlayışı hangi dinden İslama girmiştir Yada Baba Firavunun Oğul Firavunu Esed Sünni mantığa göre La ilahe illallah demek ile cennetemi geri dönecek ?

..


Hangi dine? tabiki İslam dinine ,!!!!


“Allah dilediğini affeder, dilediğini azaba uğratır.” (Bakara, 2/284; Al-i İmran, 3/129; Maide, 5/18,40) mealindeki ayetlerde müminler söz konusudur.

Çünkü kâfirlerin affı diye bir şey olmaz. O halde, ayetin işaretinden şunu anlıyoruz:
“Allah, günahkâr müminlerden, dilediğini affeder, dilediğini azaba uğratır, daha sonra cennete alır.”

Şu hadis-i şerif bu manayı desteklemektedir. Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:]Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).


Bu konuda başka hadislerde vardır.




Zerre miskal imanı bulunan bir kimsenin, netice itibariyle cehennemden çıkıp cennete gireceğine dair ehl-i sünnet alimlerinin görüşleri arasında bir ihtilaf yoktur.
Mümin olarak ölenlerin ebedi Cehennemde kalacağını bildiren bir ayet yoktur. Ebedi cehennemde kalacaklarla ilgili ayetler ise kafirler hakkındadır.


Aslında üçüncü sorunun cevabını ikinci soruda kendiniz vermişsiniz.
..


Esedin durumuna gelince ,bu kadar zulüm yapan bir zalimin imani durumunu Rabbim bilir.Son nefeste nasıl gideceğini Rabbim bilir.


Bir insan Allahın varlığını birliğini kabulden sonra Rasululahın peygamberliğini tasdik ediyorsa,amellerinde yapılması gerktiğine inanıyorsa Müslümandır.
Lailahe illallah MuhammedurRasululah diyen müslümanın günahlarını Allah dilerse affeder dilerse affetmez.Affetmezse Cehennemin en üst tabakasında cezasını cektikten sonra cennete girer.Ehli sünnet inancı budur.
__________________