Konu Başlıkları: kız çocukları okutulmalımı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2012, 10:26   Mesaj No:14

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Konular: 2
Beğenildi:11
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Standart Cevap: kız çocukları okutulmalımı?

Her kesimin haklı olduğu yerler var. Ben de kendi fikrimi kısaca söyleyeyim:

"Sen Allah yolunda hizmet et, senin hizmetini gören biri bulunur." şeklinde bir söz vardı. (kimindi hatırlamıyorum)

Bence islami hassasiyet sahibi kardeşlerim özellikle kızlarını, erkek-kız karışık olmayan okullara versinler, haram ortamlardan uzak tutsunlar. "Kadınlar hasta olunca kim bakacak peki" sorusuna da cevabım işte yukarıdaki söz. Şöyle ki;

Etraf helal-haram hassasiyeti olmayan kişilerle (doktorlar da var) dolu, onlardan da kadın olanlar var. Onlara görünsünler inşallah..

Peki ne zamana kadar? İnşallah şeriatın hüküm sürdüreceği, haramın helalin gözetileceği, tıp eğitimi, fizik/kimya eğitimi de verilen islami okullar olana kadar.. O zamana kavuşursanız inşallah, siz de gönderirsiniz çocuğunuzu o okullara.. Ama şimdi "dünyada kadın doktor olmayacak mı" diye, ben niye kızımı haram çukurlarına teslim edeyim. Varsın doktor olmasın, medrese eğitimi görsün. Doktor çok nasılsa..

"Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ."

Asr Suresi