Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2012, 21:06   Mesaj No:29

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Lokman Suresini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sorunun sorulma biçiminde yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Soruları ve cevap şıkları alıntı değil, bilinçli olarak sordum.Herhangi bir kitaptan ya da yerden kopyalama yapmadım.
Öncelikle konumuzun başlığı"Lokman suresini sorularla tanıyalım" idi. Yani sorular sadece Lokman suresiyle ilgilidir.Cevap şıklarına da o gözle bakmak gerekir. Cevap şıkları içinde birbirine yakın ifadelerin olması normaldir. Kur'an geneline baktığımızda cevap şıklarında birden fazla belki hepsi de doğru ifadeler olabilir. Ama sorumuz Lokman suresi olduğu için cevabı da Lokman suresi içinde aramamız lazımdır.7.soruda da tek doğru cevap var O da B şıkkıdır.Lokman suresi 14.ayetinde apaçık yazıyor
Hocam kusura bakmayın soruyu sizin hazırladığınızı bilseydim daha dikkatli okurdum,zannettimki istişarede acele hazırladığımız sorulardan .
yalnız şu var bazen biz kurslarda internetten sorular indirir programlarda hatta yarışmalarda çocuklara sorarız.bu soruyu ilahiyat değilde bir kursta okunduğunu düşünün çocuk şöyle der.''tamam şirk olursa annemize babamıza karşı gelebiliriz,ama haram yeme konusunda karşı gelemeyiz.'hocam sadece a şıkkını değiştirmenizi isterdim ama siz bilirsiniz.
__________________


Alıntı ile Cevapla