Konu Başlıkları: AMiN PUTUNA DAİR...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2012, 14:14   Mesaj No:36

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:179
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
zülküf bence artık iyice edip yüksel'leşmeye başladın yahuuu elimizde bir amin kalmıştı oda putmuş..pes yaw pes...bence yahudi ve hristiyan kaynaklarından vereceğine şöyle izah etseydin daha inandırıcı olurdu;
amin'nin seruveni > emin > amine > emine > son aşamasında > amin oldu

bak emine ne halde geldi gördün mü ?
al sana hurafe )

Abi bu ve benzeri tartışmaya açık konular,genele şumul değil kişiye özel konulardır,Yani her kişi sahih derecesinde mutmain olduğunu yapmalı,Sizde tekdir edersinizki taklit metodu sakat bi metoddur.

Hatta Rasulullah as mın bile yanındaki ashabı kendisinden duyduklarını VHİY Mİ BU EY ALLAHIN RASULU diyerek,ona göre görüş beyan etmişlerdir..

Ben mutlak manada AMİNİN Bİ PUT İSMİ OLDUĞUNU DEĞİLDE,her dilde aynı manaya gelen artık tesadüfi mi desem,ne desem anlmı meçhul bi kelime olarak bulduğum için yerine Allahım kabul et,inşaallah ı kullanamyı tercih ediyorum benim için bu şekilde oluşu daha mutmain olmama sebeb oluyor.Daha öncede amini kullanıncada anlamı meçhul buluyor ve rahatsızdım vallahi..

Burda bu konuyu açarken tarihi bi malumat olarak kimin araştırması pekte önemli değil benim için,isimden çok içeriğe takılırım ,yani ilk başta okumadan kimin yazısıdır diye bakmam,konuyu ele alırken NE ANLADIĞIMA BAKIP,HEMEN PEYGAMBERİN PIRATİĞİ OLAN KURANA MÜRACAT EDERİM,ve öyle değerlendiririm..

Arkadaşların çıkışları hep çoğunlukla tahkikten,sorgulamadan uzak bi geleneğin ürünü gibi çıktı,hatta bu geleneğin yahudi ve hırıstiyanlarda bile var gelen bi durumdur ve rasulullahta bunu uygun görmüş demeleri kanaatimce doğru bi peygamber anlayışı olmadığıdır..

örneğin ben ey Allahın rasulu AMİNİN YERİNE,ALLAHIM KABUL ET desem RASULULLAH BANA YOK,yapamassın bak yahudi ve hırıstiyanlarda öyle dua ediyorlar, mı der,veya bak BEN BİLE AMİN DİYORUM,SENDE DİYECEKSİN YOKSA SEN BANA UYMAMIŞ MI OLURSUN MU DERDİ]ki farazi bi örnek bu rasulullah hayatta olmadığı için,farazi örnek bu]..

not.abi ashab vahiy olmayan durumlarda rasulullaha kendi fikirlerini söyleyecek kadar serbest bi islam ile içiçeydiler değil mi...

ha diğer taraftan rasulullahtan rivayet edilenlerle biz AMİN DİYORUZ DİYENLERİN PUT PEREST OLDUĞUNU DEĞİL,geleneği sorgulamayan TAKLİTÇİ OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM..

Yalnız paylaşımını yaptığım yazıda tarihi malumatta böyle Bİ PUT VARSA,NERDE VE BU BİLGİYE ULAŞAN KİŞİNİN BU PUTU GÖRÜP GÖRMEDİĞİNİ SORGULAMANIN DAHA DOĞRU OLDUĞU KANAATİNDEYİM...

AYRICA ABİ,EDİP YÜKSEL benzetmene büyüğümsün ama,ABİ BAK GİT
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla