Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Aralık 2012, 13:51   Mesaj No:43

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' zilzal'' Kardeşimiz

aleyküm selam kolay kabul ettim dediğimi hatırlamıyorum, size sorduğum bir soru siz rahatsız etmiş ki böyle diyorsunuz, olsun, islamı kabul etmem de ki sebep ailemdir yani doğduğumda müslüman bir ailenin evladıydım ilk önceleri taklidi iman olan imanım sonrasında tahkiki oldu.sorularınıza gelince

1-Ancak ilmim mertebesince anlıyorum ama sadece mealinden değil tefsirini de okuyorum kuran sadece mealinden okunarak anlaşılmaz öyle olsaydı, İnsanlara açıkla diye Kur’anı sana indirdik.( Nahl 44) demez Peygamberine, sana vahy olunanları tebliğ et derdi.
,ha kuranı anlamak yeter mi?
Yetmez onu hayata geçirebilmek önemli.Rabbim bizi kuranı anlayan ve anladığını hayatına taşıyan kullardan eylesin.Amin ZİLZALDAN ALINTI..

KISA Bİ DEĞERLENDİRME..bana sorduğunuz sorular beni rahatsız etmez,çünkü amacım insanları kuran ile yüzleştirmek ve Rasulullahın pıratiği olan kuran ışığında HAK VE BATILI GÖRMELERİNİ SAĞLAMAK,ondan sonra tercihleriyle başbaşa bırakmak..

Tefsir ,tefsiri yapan kişinin YORUMUDUR,ayete iman şarttır,ama tefsire iman etmeye bilir eleştire bilirsiniz,bu tefsir okunmaz veya okunmamalı demiyorum sadece TEFSİRİN MUTLAK DOĞRU OLMADIĞINI anlatmaya çalışıyorum..

Peygamberin kuranı insanlara açıklaması Allah ,peygambere A demişte,peygamber B mi demiş manasında mı diyorsunuz,yoksa Allah peygambere örneğin,fatiha süresini vahyedince cebrail as aracılığıyla peygamberde HİÇ BİR ŞEY KATMADAN OLDUĞU GİBİ mi insanlara açıklıyordu..veya kuranı açıklamak ALLAHA AİT Bİ İŞ MİDİR,ayetin dediği gibi,veya kuranın açıklanması halen günümüzde tam yapılmamış çıkmıyor mu sizin dediklerinizden..



2-Kuran-ı herkes anlasaydı çeşitli guruplar çıkar mıidi ve allahu teala peygamber gönderirmiydi,herkes anlayamaz anlasaydı sizin anladığınızla benim anladığım aynı olurdu.

Kısa bi değerlendirme,KENDİNİ TEVHİDDEN ALMAYAN HER HAREKET,ayrılığa götürür,grup oluşması kuranı anlamanın değil anlamların TEVHİDDEN YOSUNLUĞUNDAN DIR.Yoksa islam dini fıtrat dinidir..Tevhid vahdede götürmüyorsa,tevhid anlaşılmamıştır..türkiyedede dünyadad olan sorun bu...yoksa islam dini iki temel ayak üzerine bina edilmiştir,1.DİNDE AYRILIĞA DÜŞMEMEK,2.TOPLUCA ALLAHIN VAHİYSİNE SARILMAK...

(Kur’anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Deylemi, M.Rabbani]

alim ile cahil, bilenle bilmeyen bir değildir Allahü teala alimleri övüyor, onlara sorun buyuruyor.


Allah’tan en çok korkan alimlerdir. Fatır 28


Bilmiyorsanız âlimlere sorun. Nahl 43

Eğer onun hükmünü Resule veya ülül-emre (alimlere) sorsalardı, öğrenirlerdi.Nisa 83

Her ilim sahibinin üstünde bir âlim vardır.Yusuf 76

Bu ayetlere rağmen, alimlere, mezhep imamlarına düşmanlık niye
işi ehline bırakmalıdır.

işi ehline bırakmak başka şey,dinini başkasının yorumuna bırakmak beşke şeydir.Her alimin üstünde bi alim var en iyisi EL ALİMİN VAHİYSİNE BAŞ VURMAK DEĞİL MİDİR..

DİĞER KISIMLARI DAHA SONRA DEĞERLENDİRECEM İNŞAALLAH..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...