Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Aralık 2012, 20:02   Mesaj No:9

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kur'anı öğrenmek için hadis okuyun

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
şuanki konumuz,hadis usulu değil,hangisiyle amel edilir,edilmez,veya sahih veya zayıf,uydurmaları hangileridir,kıriteri nediri konuşmuyoruz...

konumuz sizin paylaşımınızdaki KURANI ÖĞRENMEK İÇİN HADİS OKUMANIN ŞARTI,buna rağmen nasılki kuranı öğrenmek HADİSE MUHTAÇ İSE,PEKİ HADİSİ NASIL ANLAYACAZ,malum peygamberde yok,öğrenmek istediğim KURANI NASIL ,HADİSSİZ ÖĞRENEMİYORSAK,HADİSİ TEK BAŞINA NASIL ÖĞRENECEZ ONU MERAK EDİYORUM,veya şöyle sorayım hadisi TEK BAŞINA ÖĞRENEBİLİRMİYİZ bi sıkıntısı yok yani bunu mu diyorsunuz...kuran tek başına öğrenilemezde,hadis tek başına öğrenile bilinirmi...

ben tam tersini savunuyorumda,HADİSİ ANLAMAK İÇİN KURANI ÖĞRENMEK OLMASSA OLMAZDIR..Eğer bi insan kuranı öğrenmemişse hadis öğrenmesi tamamen çıkmazlara dalmaktır.ve kuranı öğrenmiyen bi insanın hadis söylemeside tamamen islamı katletmesi olur,ömer ra nın ebu hureyrenin kafasını bu yüzden kırmıştır,kuranı bilmeyen topluluğa hadis rivayet ettiği için.....

not..soruma cevap almadığım için cevap verilmesini rica ediyorum...
Müslümanın görevi Kuranı anlamak ve onu yaşamaktır.Kur'anda ilmi ve ameli hükümlerin ana noktaları açıklanmış,tatbikat ve furuat sünnete bırakılmıştır.

Kişi ilme Kurandan başlar,Sünnetle Hadisle devam eder.



Sünneti ve hadisleri kaal almayanlar.Kuran bize yeter diyenler,şimdi olduğu gibi Kurandan kendi akıllarıyle birçok hüküm çıkarmışlardır.

Peygamber Efendimiz (s.a.m) şöyle buyurmuştur: "Şunu iyi biliniz ki bana Kur'an-ı Kerim ile birlikte onun bir benzeri de verilmiştir. Dikkatli olun koltuğuna kurulan tok bir adamın size: Sadece şu Kur'an lazımdır, onda bulduğunuz helali helal, haramı da haram kabul ediniz yeter, diyeceği günler yakındır..." Ebu Davud, Sünnet, 6, İmare 33; Tirmizi, İlim 10)
Bu Hadis, "Kuran bize yeter" diyerek Peygamber Efendimizin yaşantısını ve açıklamalarını yok sayanlara verilen bir ikaz ve uyarıdır. Bu durum, aynı zamanda bir mucizedir. Çünkü Peygamber Efendimizin haber verdiği gibi tarihte ve günümüzde bunu iddia edenler çıkmıştır.


Hadisleri nasıl anlayacağız,ümmmetin icma ettiği muteber hadis kitaplarına başvurmanız hadisleri anlamamız için yeterli bir çabadır.
__________________


Alıntı ile Cevapla