Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Aralık 2012, 11:22   Mesaj No:43

Nesli_Nur

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''ayşeşan'' Kardeşimiz

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ayşeşan kardeşim bu ismi Kürt dilinin yasaklı yıllarından iyi hatırlarız bir sanatçımız vardı oda Ayşeşan idi belki duymuşsundur ismini...

Ayşeşan 'ı biliyorum evet, adım AyşeNur olmasına rağmen genelde burda 60 yaşın üstündekiler AyşeNur demektense Ayşeşan demeyi tercih ediyor ..
Takip ettiğim kadarı ile aklı işleten bir kardeşimsin buna binaen sana sorularım olacak.

Kuran tefsirlerinde israiliyatın hemen herçeşidi ile karşılaşmaktayız bunları birbirinden ayırd edemeyen insanlar onlar ile amel etmeye çalıştıklarında bu vebal Kur'an gözü ile bakıldığında nasıl olur ?

hz.peygamberin insanlara peygambe rolarak gönderilmesi ve kur'an nın 23 yıl içerisinde nazil olması ve bu kuranla önceki değişime uğrayan diğer semavi kitapların hükümlerini kaldırmış olması nedeniyle tüm dini bilgilerimizi kur'an- kerimden ve hadisi şeriflerden öğrenmekteyiz.kur'an-ı kerim de efendimize bazen önceki peygamberlerin hikayeleri anlatılır dı ve bu anlatılan konular amacına uygun birbiçimde efendimizce anlaşılarak bizede hadisi şerifle anlatılmaktadır.beni israili kavminin sağlam kaynağa dayanmayan hikayelerine tam uyum ve itaat bazı konularda ise insanı dinden çıkaracak şekilde karşımıza çıkmaktadır,çünkü bir ayette yüce Allah islam dininin son din olduğunu ve bize din olarak islamiyeti seçtiğini emretmektedir.
buna göre israiliyata dönüp ona göre amel etmek insanı dinden çıkarır.bunun içindir ki kuran hem hadis in
hemde usul ilimleri alimleri tarafından tespit edilerek düzenli bir metod haline getirilerek inananların istifadesine sunulmuştur.
usul ilmindenhaberdar olanların israiliyata sadece yeni dinin mukayese ve daha iyi anlaşılmaıs için bakarlar.bu nedenle kur'an ve hadisi bırakıp yalın bir biçimde israiliyat hikayeleri ile amel edenler ciddi tehllikelere düşmektedir.
Roboski Katliamının senesinin dolmasına 1-2 hafta kalmasına rağmen faiileri bir türlü açıklanmadı ve bu konu üzerinde duranlara baskı yapılmakta Konuşmaya gelince Halife Ömer'in Adaletinden dem vuran siyasetçiler neden ise bu konuda verdikleri örnekler ile çelişmektedirler sizce bunun sebebi nedir?
passs(orda ölenlerin arasında tanıdıklarım vardı bu konu üzerine konuşmak dahi istemiyorum kaldı ki ne kadar konuşursak konuşalım Mevlüt Abi hiç birşey değişmeyecek onlar yine görmek istedikleri gibi görecek düşünmek istedikleri gibi düşüneckeler ve olaya bir açıklık getirmeyecekler ki TCumhuriyeti bu güne kadar açıklığa kavuşulmasını istediği hiç birşeyi gizli bırakmadı demekki işlerine gelmiyor ,hz .Ömer 'in adaleti hakim olsaydı bu ülkede şuan durum zaten çok farklı olurdu ve ilk zamanlarda ölen halkı üzerinden siyaset yapan sözde siyasetçilerimizede yazıkalr olsun!! )
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...