Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2012, 23:07   Mesaj No:8

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an Tek Kaynaktır diyen gurubun İçler Acısı dalaletlerine bakın!

Kur'anda ve Allah resulünün hayatında RECM yahudi şeriatına göre uygulanmıştır İslamda RECM Yoktur Ayeti kerime Zina cezasını belirlemiştir .

Kur'an anlaşılmak yaşanmak için inmiştir Kur'anın önüne çekilen setler insanların bugün bu hale düşmesine sebep olmuştur Allah'ın ayetlerini gizleyenler Namazın farzı olan Ayeti yıllarca Kur'ana abdestsiz dokunulamaz okunamaz hikayeleri ile sömürü güçlerine güç katmak için kullandılar Dinin Farzı gibi sundular.

Kur'anda ezan olmaması Ezanın hükmünü kaldırmaz Çünkü Ezanın canlı örnekliği bize en büyük delildir Bilali Habeşin ezan okumasını bilmeyen yoktur Ezanı kabul etmemek Bilali kabul etmemektir Allah resulünün vefatından sonra ezanı Muhammede'n (r) Resulullah cümlesinden ötürü okuyamayan bilalin İmam Hüseyinin ricası ile okumak istemesi ve yine okuyamaması herkesin kabul ettiği bir görüştür Kabul etmeyenler akıldan noksan olanlardır.

Kur'ani kerimde maide suresi 6 ayette ayakların yıkanması yada mesh edilmesi hususu kıraat imamlarının farklı okuyuşundan dolayı kabul edilen bir görüştür sapkınlık ile alakası yoktur var diyen var buyursun maide 6 ayette ayakların yıkanması gerektiğini ispat etsin bende cevap vereyim çünkü mesh edenlerdenim yaptığımda şüphem yoktur.

Kaza kelimesine verilen mana önemlidir Namazın kazası mezhep imamlarının içtihadı ile ortaya koyulmuş bir hükümdür kılmak yada kılmamak hususunda takva esas alınmalıdır .

Zekat hususunda yapılan dejenere aşikardır Kur'anda zekat müeyyedeli bir ibadet olarak belirtilmiştir lakin kırkta bir hususu İmam Alinin dediği gibi cimrilerin müellefetul kulub'un zekatıdır ölçü bakara suresinde açıktır.

Erkeklerin Sünneti hususunda Allah resulünden bir delil sunabilirmisiniz abim Allah resulü yada Ehlibeytinden bir örnek alabilirmiyim gelenektir ve devam ettirilmektedir. Kesinlikle yararlıdır lakin dinin olmazsa olmazı olarak görülmemeli. İyi bilirsiniz pakistan ve benzeri ülkelerde kızlarada yapılmaktadır neye dayanarak yapılmakta izah ederseniz sevinirim.

Sakalın sünnet olmadığı aşikardır gelenektir toplumların o zamanki yaşam biçiminde yer alır Sünnet değildir.

Berzah alemi hususunda Kuran delildir Kabir azabı uydurmadır tahrif olmuş inançlardan Kabbul Ahbar gibi itibarsız birinden nakledilen kendi uydurmalarıdır.

Kesinlikle katılıyorum İslamda dın sınıfı yoktur Esas ölçü takvadır filanca falanca olmak kimseye artı sağlamaz.

Mehdiyet uydurmadır dabbe halen üzerinde fikir birliği sağlanmamış Kur'anda geçen bir kavramdır Allah'u alem.

Kadir gecesi dışında Kandil adı altında yapılanlar bidattir her bidat dalalettir bidatın hasenesi islamı yozlaştırmadır Allah ve Resulünün emirlerini yeterli görmeyip yeni din icatlarıdır.


Muhsin abim İyi bilirsin yalnız Kuran itikadi hususlarda temeldir İtikatta Kur'an dışında kaynak kabul edilmez Çünkü Allah yarattığı kullarını Müslümanları Kur'an'a uyup uymadığı hususunda hesaba çekecektir İtikadi hususlar dışında Kur'an TEMEL kaynaktır Allah resulünün canlı örnekliği sünnet Et ile kemik misali birbirinden ayrı düşünülemez günümüzde ortaya çıkan belli akımların söylemleri Kur'an ipine yapışma gayesinde olan Kur'an'ı hakkı ile anlamaya ve yaşamaya çalışan kesimleri bağlamaz sapkınlıklarına onay verilmez ..
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla