Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2012, 11:04   Mesaj No:41

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Nur suresi Medine'de nazil olmuş bir suredir.Medine'de İslam toplumunun en önemli öğesi olan ailenin nasıl oluşturulması gerektiği üzerinde duruyor.Eş seçerken dikkatli olunması gerektiğini, zina eden ya da müşrik kimselerle evlenilmemesi gerektiği üzerinde duruluyor.Temiz bir aile, şaibesiz bir yuva kurulması hususunu öncelliyor bu ayetler.Allah pis olan,necis sayılan müşriklerle bir müminin evlenmesini yasaklıyor.Zina eden kimseler zina eden kimselere layıktır.
İslam dini öyle bir toplum oluşturmayı hedefler ki o toplumda kadın da, erkek de temiz olacak, iffetli olacak. Her ikisi de Allah’ın meşru kıldığı nikah dışı ilişkiyi asla benimsemeyecek. Rabbimiz nikah dışı ilişkiyi pis kabul etmiştir. Hiç bir zaman Allah’a inandığını iddia eden ne Müslüman erkek, ne de Müslüman kadın Allah’ın yasaklamış olduğu bir davranışta bulunmayı düşünemez. Şayet bir erkek veya bir kadın Allah’ın yasaklamış olduğu böyle bir ilişkide bulunmuş ama hemen arkasından tevbe etmiş ve o işle bir daha ilgilenmemişse elbette Allah onu affeder. Böyle birisi asla bir daha Müslüman ve temiz bir kadınla evlenemeyecek demek caiz değildir.
Nesai, Abdullah Bin Amr el As’tan şunu rivâyet eder: “Ümmü Mahzul adında bir kadın Medine’de fahişelik yapardı. Bir Müslüman bu kadınla evlenmek için Rasulullah’a müracaat edince Allah’ın Resûlü onun bu kadınla evlen-mesini reddetti ve işte ona Nur 3.ayeti okudu.”
Yine Tirmizî ve Ebu Dâvût Mekke’nin cahiliye dönemi ahlâksız kadınlarından birisiyle evlenmek isteyen bir Müslümanı Rasulullah efendimizin kendisine işte bu ayeti okuyarak menettiğini haber verir. Allah’ın Resûlü kendisine yapılan bu tür müracaatlar karşısında şöyle buyurmaktadır: “Karısının ahlaksız olduğunu bildiği halde onunla beraberliği sürdüren kimse asla cennete giremeyecektir.”
Yine Nesai ve Ebu Davud’un rivâyetlerine göre Rasulullah efendimiz bekar oldukları halde zina eden kadın ve erkeğe cezalarını uyguladıktan sonra onları evlendirdiğini görüyoruz. Abdullah İbni Ömer efendimiz bir olay anlatır. Bir adam kendisinin evine misafir ola-rak gelen bir kişinin kendi kızıyla zina ettiklerini tespit eder ve üstü kapalı olarak bunu Rasulullah efendimize anlatmaya çalışır. Rasulullah efendimiz de Hz. Ömer’e der ki; dışarı çık ve müsait bir yerde bu adamın ne demek istediğini anlamaya çalış. Ömer efendimiz durumu anlayınca Rasûlullah efendimize anlatır. Rasûlullah efendimiz de: Yazıklar olsun, kızının sırrını neden gizliyorsun? buyurur, sonra her ikisinin de cezalarını verdikten sonra o ikisini evlendirip bir yıl sürgün ettiğini anlatır.

Alıntı:
1-Zina etmek ( Haşa ) Allaha c.c.ortak koşmakla bir midir günahı ?
Zina etmek ile Şirk koşmak aynı değildir. Allah zinayı affedebiliyor ama şirki affetmiyor

Alıntı:
2-Zina eden erkek yada bayan zina eden kadınla yada erkekle evlenebilir deniliyor burda bekar iken anlıyorum yanılıyormuyum ? Şayet vurgulanan bekarlarsa evliyken zina eden erkek yada bayanların konumu ne oluyor ?
Burada evlenebilir derken, onların birbirlerinin dengidir anlamındadır. İffetli kimselerin zina eden kimselerle evlenmeleri istenmiyor, temiz kimseler temiz kimselerle evlensinler.Evliyken zina eden kimselere had cezası uygulanır ki zina yapmak isteyenlere caydırıcılığı olsun.
Alıntı:
3-Bu tür evlilikler mü'minlere yasaklanmıştır.
Kesin delillerle reddederken evliyken zina edenler mü'min sıfatından ne konuma düşüyor ?
Zina eden küfre girmez, ama büyük günah işlemiş olur ve tevbe etmesi gerekir. Eğer zina ettiğini şahitlik edenler olursa, zina edenlere had cezasını İslami otorite uygular. Şahısların uygulamaya kalkması toplumda kargaşa oluşturur.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla