Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2012, 16:07   Mesaj No:44

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Nur suresi 3.ayette zina ve şirkin bir arada geçmesi demek, ikisinin aynı kategoride olduğunu göstermez. Ayette zina eden ancak başka bir zina eden birisiyle evlenmeye haktır. Müşrik bir kimseye de ancak başka bir müşrik evlenebilir yani ikisi bir birine denktir. Zina eden bir erkekle iffetli bir hanımın evlenmesini istemek, iffetli bir bayana haksızlık değil midir? Yine müşrik bir kimseyle imanlı birisinin evlenmesi de haksızlığın ta kendisidir. Bu yüzden ayetlerde Müşrikler ile Müminlerin evlenmesi haram kılınıyor. Kişi ben müşrik birisiyle evlenmesi demek,Allah'ın çizmiş olduğu sınırları geçmek demektir. Bu evlilikte ne hayır olur, ne de bereket olur. İsyan üzere kurulu bir evlilik olur.
Alıntı:
2- “Karısının ahlaksız olduğunu bildiği halde onunla beraberliği sürdüren kimse asla cennete giremeyecektir.” Peygamber Efendimizin s.a.v. Bu hadisi sadece bayanlarımı alır içine ?
Hadisin metnine bakmak gerekir.Eğer metinde "zevc" ifadesi varsa hem erkek hem de kadın eş için kullanılır.Erkekleri de içine alır
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla