Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2013, 12:52   Mesaj No:85

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Başlık gerçekten itici ve art niyet kokuyor.tüm konuları okuyacak kadar zamanım olsa keşke.
1-yalnız kuran mantığı sahibini köreltir.çıplak peygambderden desteksiz ayetlere yaklaşmanın vahim sonucu budur işte.verilen ayet ile o hadis çakışıyor demek gerçekten gülünç! alanında mutehasıs olan 4 mezhep imamları(ki bunlardan imam malik muhadistir) o hadisi kitabına alıp kabul etmişse,azcık düşünmek lazım değilmidir ? Haşa ya bu imamlar çok cahil yada sen çok alimsin zülküf.klasik ezber bir cevap oldu biliyorum lakin az düşün derim.
2-evet şirkle mucadele cehd cihad lazım.kişileri rezil kepaze etmek cihad değildir.olsa olsa nefsi emareyı tatmin etmektir.İslam ki putlara saldırı,hakaret,aşağılamayı yasaklamışken...ben kıble ehliyim,Aiman etmişim Allaha,secde ediyorum diyen bir alimi katıksız şirkle suçlamak gerçekten ürkütücüdür.Kuran ebu lehebi hedef almadı,ebu lehebleşmeyı hedef alınmasını öneriyor.eğer hedef ebu leheb olsaydı "leheb süresi" onun ölümü ile iptal nesh edilmesi gerekir değilmiydi ?
3-Hz peygamber cemaatin içinde beli tanınmış munafıklığı aşikar olan abdullah bin ubeye direk ikaz hitap etmemiştir."bazılarınıza ne oluyor ki..." hitabı ile genel konuşmuş ki herkes hissesine düşeni alsın.
4-ben babamın anamın öğretmenlerimin amcamın dayımın nenemin dedemin elini hep öptüm....Allah aşkına insanda sabır kalmıyor,ne yapmak istediğinide inan sende bilmiyorsun.
Allahım bize sabır zülküf kardeşimizede feraset nasip et.
Abi,yazın içerisindeki eleştirilerini anlamlı buluyorum,ve bazen bu eleştirilerin üzerinde haftalarcada düşünüyorum,islami bilgimle tekrar,tekrar karşılaştırıyorum,ki hatam ve eksiğim nerde onu bulmak için,evet bazen dozajı veremiyor ,fazla bi dozajda gidiyorum,lakin hırsızın hiçmi suçu yok..

El öpme mevzusuna gelince bunu daha öncede konuştuk,yalnız tarikat ve tasavvufta EL ÖPTÜRENLERİN,bunu havasından yaptıkları gün gibi aşikardır,yoksa öyle toplumun,önünde TOPLULUĞA ELİNİ UZATIP,BÜYÜK KÜÇÜK DEMEDEN EL ÖPTÜRMEK,hiçte masumane bi tavır değil ve TAKVA,TEVAZU,NEFİS TERBİYESİ HİÇ DEĞİLDİR,Allahını seviyorsan haksız mıyım...[ki ben sizin bu durumlarda adil davranacağınıza inanıyorum]..

Konuyu gelince,konuyu ben açmamışım ve ilk baştada ben yorum yapmamışım,ilk yorum yapanların biri YİTİK SEVDADIR,en son mesajıylada hiç uyuşmamış şekilde tavır,yani hep yaptığı patinajı yapmıştır..neyse konuyu ben açmamışım,daha sonra konuyu devam ettirmek isteyen ve savunma ,YAPANLARA KARŞI BENDE YAZMIŞ,ÇİZMİŞİM,yani ben değil konuyu tekrar,tekrar gündeme getirenler sadece itiraz edenlerdir...

ha son olarak elini öptüğümüz insanların,ELİNİ Bİ ÖPMEYİN BAKIN,NASIL KÜKRÜYORLAR,ÖFKELERİNDEN ve büyüklük,kibir taslamalarından,ha öfke ile kükremeyenlerin eli öpülür işte o zaman...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla