Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2013, 13:52   Mesaj No:47

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz

Alıntı:
taycan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kaza namazı hakkındaki görüşleriniz nelerdir'';namazı terk eden küfre düşmüş sonra tekrar namaza başlayan iman etmiştir;imandan önce işlenen günahlardan sorumlu olunmaz'' görüşü hakkında yorumlarınız nelerdir?
cevab..kaza namazı diye bi namaz yok,çünkü namaz VAKİTİNDE FARZ dır,kurandada nisa süresinde bunu bize anlatır..103 - O korkulu zamanda namazı kıldınız mı gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yanlarınız üzerinde hep Allah'ı zikredin. Korkudan kurtulduğunuzda namazı tam erkanı ile kılın. Çünkü namaz müminlere belirli vakitlerde yazılı bir farzdır.

Ayrıca kılınmamış namazın kazası değil,tevbesi olur..

namazı terk eden küfre girmiş,tekrar namaza başlayınca yine müslüman olmuş veya başka türlü açıklamalrdan ziyade,müslüman kime denir,önce ona bakmak lazım,bütün sıkıntının temel kaynağıda burda başlıyor zaten,

müslümanın tanımı islama teslim olan kişi demektir.yani islamda Allah var ama amel yok diye bir şey olmadığı gibi amel var ama islamı bilmemekte,cahil olmakta yok..

Peygamberlerin yaşadığı ortamlardan bahsedince kuran,o toplumların içinde peygamberlerin çağrısını kabul edenlerin ,neyi kabul ettiğiklerini bildikleri için,ne yapacaklarınıda buna binaaen iyi biliyor ve öylede yaşıyorlardı,yani sizin yukarda verdiğiniz örnekteki kimlikte olan hiç bir kişiye rastlanmaz peygamberler zamanında,ve hem islamı kabul edip bırakın namaz kılmamayı,peygamberle namaz kılıp ama kendi başına kalınca kılmayanların münafık kimlikte olduklarını ,yani münafıklıkta böyle bi kimlikte örneklerin olduğu var,ama müslüman kimliğinde olup böyle yaşayan yok..

Lakin peygamberlerden sonraki toplumların içinde her nedense bu şekilde BEN DE MÜSLÜMANIM DEYİP AMA AMELLE BUNU İSPATLAMAYAN yığınla kimlik görmek kaçınılmazdır,sorulması ve acilen cevap bulunması gereken soruda bu işte,neden bu kimlikte insanlar peygamberler zamanında yokta şimdiki zamanlarda var..bi başka soruda bir çok namaz kılanların arasında namaz kıldıkları halde İSLAMI BİLMEYENLERDE YOK DENECEK KADAR AZ DEĞİL ve bunların durumu nedir islama göre..

Peygamberlerden sonra bu tür kimliklerin oluşmasının temel sebebi,İSLAMDAN HABERSİZ TOPLUMLARIN OLUŞMASINDAKİ ,bilinçli oyunlar,sultanlar ile birbirlerini kollayan menfaatlerini düşünen,din adamı kisvesinde halktan kuranı anlyamazsınız oyunları,bize gelin biz size doğruları söyleriz,Bİ YANDANDA BİZ PEYGAMBER TORUNLARIYIZ SAFSATASI,gavs ,kutub,sadat efsaneleridir.Kuratarıcıların oluşturulup,bilinçsiz halk yığınlarına kutsallarınız bunlar bunların izinden gidin bunlar size ne dediyse yapın ve bunlar sizi kurtarır bilgilerinin oluşturulması,böylece islamın ilk basamağı olan ALLAHA KARŞI KUL,KULLLARA KARŞI HÜR OLMAYI bitirilir.Çünkü kulların kul üzerindeki hakimiyeti sadece Allaha ait olsa bunların durumu kulların yanında aynı olacağı için,saltanatlarının hiç bir değeri kalmayacak,ilk basamak nasıl yıkılacaktı ,en büyük örnek yahudi ve hırıstiyanlarda vardı zaten KUL İLE ALLAH ARASINDA ARACI konumuna girip,kullarrın üzerinde hakimiyeti böylece sağlamak en kolay yoldur..Kutsanan belamlar,peygamber torunu olmalar,şeyh,sadat,kutup,gavslar ve bunların birde Allah ile her daim bi bağlantıları olması lazım,vahiy kesildiği için,RÜYA,KERAMET,RABITA,mana aleminde peygamberlerle görüşmeler,hazır,hızır uydurmaları...Böylece halk istenilen kıvama gelmiş bunlar ile iktidarlar tahakkümünü oluşturmaya başlamış karşı çıkanlar ZINDIK İLAN EDİLMİŞ,Çok gariptir islam tarihine bakın ZINDIK yapıştırması hep müslüman alimlerine karşı yapılmıştır ve halkın gözünde bun islamın alimler peygamber torunlarının düşmanı olmuşturlar.ve halk üzerinde hüküm sahibi Allah değil bunlar olmuştur bu yolla ve bunlar için en önemli şey halkın onların kulları,tebası olmasıdır,namaz kılmasalarda olur,önemli olan tarlalarında bi çorbaya,çalışmaları ve onların kulları oldular mı NAMAZLARINI SONRADA KILABİLİR VE KAZASINIDA YAPABİLİRLER..

ONUN İÇİN İSLAMDA KAZA NAMAZI YOK,AMA BU UYDURULAN DİNDE KAZA NAMAZI VARDIR ve kimin işine yarar bu iş,tabiki yine bu zalimlere,,,bu din tücarlarına,ha yukrda tarla çorba örneği kadar basitte değildir.

NUR SÜRESİ..37. Onlar, ne ticaret ne de alış-verişin kendilerini Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...