Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2013, 23:04   Mesaj No:52

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz

Zülküfüme Dini Hususlarda Soru sormayacam hemen hemen %90 fikirlerimiz uyuşuyor Kur'an temel kaynak olduktan sonra Canlı Kuran örnekliği Allah Resulü Muhammed'in yaşayan sünneti kafidir. Dine ekleme ve eksiltme yönünde fikir yol kişi ve benzerlerinin zerre değeri yoktur Selametle..

Şimdi gelelim asıl sorularıma:

Tarih boyunca Kürdistan ismi ile anılan ve genel itibari ile Kürtlerin yaşadığı Ülkemiz topraklarında Zalim Cumhuriyet Rejiminin kuruluş süreci ile başlayan imha inkar asimile yıldırma yakma öldürme asit kuyularına atma tecavüz ve benzeri İnsanlık dışı muameleyi yapanlara ve yaptıranlara karşı ortaya çıkmış olan ve sadece yaşadığım ilçeden 5 bine yakın insanın dağa çıkarak desteklediği yapılanmanın iyi kötü yönleri sizce nedir Hakkaniyet nazarı ile bakalım?

Ölüleri ile en çok övünen kavim kimdir?

Muhammed'i dinin Eşkiyaları olan Gavs, şeyh aktab kutub ve benzeri suni isimler etrafında Allah'ın dinine karşı din anlayışı sunanlara tabi olanlar hakikati görme adına sizce ne kadar gayret sarfetmektemidirle - yoksa körü körüne itaatimi esas alıyorlar ?

Sözde Muhammed ordusu olarak insanlara anlatılan Askeri birimlerin onyedibin faiili meçhulü Müslümanlara karşı kan kusturan anlayışı ve benzerlerini kutsayan ülke sevdalıları neden ise Büyük Şeytan amerikada yaşamayı tercih etmektedirler Büyük şeytan amerikada sel ve fırtına afeti için timsah gözyaşı dökenler neden ise Kürdistan çoğrafyasında katledilen 34 mazlum ve benzeri için canlarını ortaya koyanlara bir avuç çapulcu diyebilmekte ve köklerinin kazılmasının gerektiğini haykırabilmektedir.
Kısa bir hesap yapacak olursak sadece ilçemizde beş bin gencimiz dağa gitti her birisinin bir anne ve babasını hesaplar isek etti onbeşbin bunu kardeşlere akrabaya yayar isek bütün bir ilçe halkını o söyleme göre yok etmemiz gerekmezmi ?

Ülkemizde var olan cemaat ve tarikat şebekelerinin hemen hepsi kendi efendilerinin söylemlerini kitaplarını Kutsamakta ve hemen hemen hepsi Kur'an ile baktıklarını söylemektedirler lakin hakikatte incelendiğinde Şirk üstüne Şirk sözleri kitapları karşımıza çıkmakta bunu dillendirdiğimizde ise Hanifler denen sapkın anlayıştan olduğumuz yada Vahhabi Mutezile Şia ve benzeri isimlendirmeler ile karalanmaktayız yola devammı edelim yoksa şu an benim gibi köşesine çekilmiş bir kişi olarak bekleyelim mi ?

Tebliğ metodunda Kur'ani esaslar nasıl ve ne şekil olmalıdır. Allah'ın Musa ve Haruna tavsiyelerine ne kadar uyuyoruz yada Allah resulü Muhammed'in kırıcı olsa idin onlar senin etrafından dağılır ve seni dinlemezler idi ayetine ne kadar uyuyoruz?

Aşşağıda vermiş olduğum Ayeti kerime Ve Maun Suresi ile baktığımızda Amellerimiz ne amelidir?

Ama hayır, hayır, (ey insanlar, bütün yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı bir düşünün siz yetime karşı cömert değilsiniz,

Muhtaçları doyurmaya birbirinizi teşvik etmiyorsunuz,

(başkalarının) mirasını açgözlülükle yiyip bitiriyorsunuz,

Ve sınırsız bir sevgiyle malı mülkü seviyorsunuz!
( Fecr 17-18-19-20 )


QUDA HAFIZETEBE REYA RASTİ NASİBE ME TEMAMİ BE.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)