Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2013, 18:58   Mesaj No:65

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz

Alıntı:
TELMİHA Üyemizden Alıntı Mesajı göster
selam olsun

Öncelikle misafirliğiniz hayırlara vesile olur inşallah.

Soru-1
Benim de acizane birkaç sorum olacak.Sizin daha evvelki birkaç yazınızda tasavvuf ve erbaplarına karşı son derece keskin bir red anlamında tavrnız olduğunu okumuştum.Şimdi ise bir üyeye cevaben yazdığınız cümlelerinizde şöyle diyorsunuz.

"örneğin Kuranda bilginin kaynağı vahiyken,tasavvuf alimlerinin hepsinin kullandığı bilgi kaynağı MARİFET VE KEŞF tir,rüyadır,yazdırılmadır,peygamberle,ashabla mana aleminde görüşmelerle elde edilmiştir.."

Bu cümlelerinizde tasavvuf erbaplarının elde ettikleri bilgileri peygamberlerden ve rüya yoluyla elde ettiklerini doğrulayan anlamına gelen ibaeleri neden kulandınız.Yoksa Tasavvuf hakkındaki fikirlerinizde değişikliklermi oldu.

CEVAB..Benim verdiğim örnek kim bu şekilde bilgi elde etmişim diyorsa, vahiy dini olan islam ile alakası olmayan bi zan üzerinde olduğudur..

Soru-2

Sünnet ile hadis olarak bilinen peygamberin söylediği söylenen sözler hakında nasıl bir ayırım yapıyorsunuz.? Yada yapıyormusunuz.

cevab.Sünnet peygamberin fiilleridir,hadis sözleridir[söylenen ve yapılan diye söyleyenlerin söyledikleridir.]

Soru-3

Sünneti nasıl tanımlıyorsunuz.

cevap.Kuranın temel çizgileriyle çakışmayan hayırda yarışmak adına yapılan ve peygamberin yaptığı söylelenen hayırlı fillerdir.

Soru-4

Günümüz toplumunu nasıl tanımlıyorsunuz.

cevab.Kafir,katmerli müşrik,ehli kitap ve ehli kitaplaşmış müşrik,tabiki böyle toplumların içinedede olsa FERDİ OLARAK MÜSLÜMAN..

Soru-5

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde oy kulanmanın hükmü nedir.

CEVAB.hakimiyette ,Yani Allahın hükmüne rağmen hüküm koyanların arasında en az zalimi seçme işi olan ,ALLAHA ORTAK KOŞMA ŞİRK fiilidir.yani yaratıcı olarak Allah bilinip hüküm koyucu olarak Allahın hükmüyle hükmetmeyen birine VELAYET verip şirke düşmektir...ARAF 54.Dikkat yaratıcınız kimse kanun koyucunuzda odur...vb ayetler buna örnektir..yani yaratıcı olarak nasılki Allahı biliyorsa bi insan SOSYAL HAYTINDADA ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMEDENİ SEÇE BİLİR YOKSA,ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYECEK HERHANGİ BİRİNİ ANCAK RED EDMELİDİR,Tağut,yani Allahın hükmüne rağmen haddi aşan,kişi,merci,makam]lar red edilmeden Allahı kabul etmek sadece bi İDDADIR İSLAMA GÖRE...

[nahl 36 Andolsun, Biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağutu RED EDMELERİ İÇİN" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün.

Soru-6

Demokrasi rejimi ile İslam dini arasındaki temel fark nedir.Çünkü şunu iyi biliyoruzki İslamdaki yürütme merciide çeşitli ırkların ve şehirlerin deleglerinin bir mecliste temsili ile gerçekleşmektedir.O halde bu iki rejim arasında fark nedir.

CEVAB..Demokraside hakimiyet halkın,islamiyette hakka bırakılır,yani Allahın hükmüne bırakılır en açık fark,HALK ile HAK kadar bi fark var

Soru-7

Osmanlı imparatorluğu hakkkındaki düşünceniz nedir.? Osmanlı imparatorluğu İslam devletimiydi.?

CEVAB.Osamanlı bi şirk imparatorluğudurTAASVVUF DİNİNİN EN ÇOK DESTEKÇİLERİ BUNLARDIR,KENDİ TAHTLARINA TAPMAKTAN DOLAYI kardeş katlini bile helal kılmışlardır..

Soru-8

Günümüz yahudi ve hıristiyanlar ehl-i kitapmıdır. Bunu analiz kriterinizi açıklarmısınız.

CEVAB..Ehli kitaptır,çünkü bozulmuş olsada kendilerini bi kitaba nispet diyorlar..

Soru-9

Günümüz muhakemelerine muhakeme olmaının hükmü nedir.?Delilleri ile açıklarmısınız.?

CEVAB..şirktir,nisa 60 ile yasaklanmıştır..bazı konular hariç..[evlenme ve boşanma konularında müslümanlar kendi aralarında boşanmayı islama göre yapıp,sadece kağıt üzerine geçmede bunlaar müracatları bu konumda değildir]

Soru-10

Sizin müslüman kriteriniz nedir.?

Şimdilik bu kadar

Rast gele




CEVAB..Allah,din,peygamber tasavvurununun gerçekelrini KURANDAN almış ve bunu özümsemiş hayatınının her alanına Alalhı hakim kılmış kişiye denir..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...