Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04Haziran 2008, 10:26   Mesaj No:4

Muhsin Arslan

 Medineweb Yazarı
Muhsin Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhsin Arslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1032
Üyelik T.: 23 Mart 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:49
Mesaj: 90
Konular: 61
Beğenildi:67
Beğendi:0
Takdirleri:322
Takdir Et:
Standart Cvp: Vehhabilik Hareketi ve Ortaya Çıkışı

Alıntı:
KEVİR Üyemizden Alıntı


İbni Teymiye konusunda nur arkadaşa katılmıyorum.


Selefilerin büyük imamı ibni teymiyedir. ancak ibni teymiye bu konuda çok şanssızdır, tarih boyunca en ağır eleştirilere ve hakaretlere maruz kalan alimdir.
- İbni teymiye hanbeli mezhebindendir, ama onun mezhep takıntısı yoktur. kimi fetvalarında başka mezheplere uyar, kimi fetvalarındada 4 mezhebe de uymaz. ama o mezhep imamlarını küçümsemez, sadece körü körüne taklit olmaz der ve mezheplerin kurumsallaşmasına karşıdır. ona göre sahabeye uyulmalı, ve her islam alimide takip edilmeli. yani bir insan farklı konularda farklı alimlerin yolundan gidebilir.bu sebeple ona mezhep imamlarından ayrıldı ve sapık oldu denmiştir.


-birde ibni teymiye biraz sivri dildir. konuştuğunda karşısındaki kırılacak darılacak diye bakmaz. Hurafeler konusunda hanefii ve Şafii alimleri ile arası açıldığı için çok kötülendi.


-İbni kesir ve ibni kayyım el cezviye ibni teymiyeyin öğrencileridirler.
ibni teymiyeyi kafir diye itham edenlerin bile sloganlaştırdığı şu söz ona aittir"«Düşmanlarım bana ne yapabilir? Benim Gülistanım ve cennetim gönlümde, nereye gitsem benimle gelir, benden hiç ayrılmaz. Tecrit edilip yalnız bırakılmam halvet, idam edilmem şehidlik, sürgüne gönderilmem seyahattir.[/SIZE]
....................
Alıntı ile Cevapla