Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2013, 16:32   Mesaj No:100

ilahiyatçı 1

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
ilahiyatçı 1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ilahiyatçı 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24663
Üyelik T.: 07 Ocak 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Mesaj: 414
Konular: 25
Beğenildi:10
Beğendi:3
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''bilinmez'' Kardeşimiz

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
mesheplered bilerek namaz kılmayanın kafir veya ölüm gelinceye kadar hapis gibi fetvalar olacak,bide bunun yanında KAZA olacak,sizce bunlar çelişki değil mi...Kaza namazını söylemek çok basit bi fikir olur,bu fikir öyle hayatlarını islam ilmiyle geçiren bu şahsiyetleer ancak mal edile bilinir ben bu hüsnüzandayım..

Peygamberden kaza namazı gibi bi pratik yok savaş esnasında olsa bile,[yukarad bi arkadaş SAVAŞ ESNASINDA KAZA VAR DEMİŞTİ VE PEYGAMBERED KAZA ETMİŞ FALAN,BEN AYETİ VERDİM ARKADAŞ DAHA SONRA KONUDA GALİBA TATMİN OLDU].

Onun için bu tür fikirler,fetvalar kimin işine gelmişse onlar tarafından ortaya atılmış...

not.basit fikir derken,masum bi fikir olmayışıdır,böyle bi fetvanın kayanağı kuran ve sünnet merkezli değildir,çünkü kuranda savaş esnasında bile namazın kılınması var,bu işi yapanlar insanlara karşı sanki ALLAHTAN DHA MERHAMETLİYMİŞ gibi bi yol izlemye gidmeye seyir almış olurlar,buda sakıncalıdır islam açısında..nasıl olsa böyle bi fetva var bende kazaya bırakay bilirim falan,örneğin savaşta kazaya bırakılmayan namaz HANGİ DURUMDA KAZAYA BIRAKILMIŞ OLABİLİR...

peygamber efendimiz hendek savaşında namazını kılamamış daha sonra kılmıştır.İlgili hadisler:

Cabir b. Abdullah (r.a.) 'den yapılan rivayette, demiştir ki:

"Hen­dek savaşı günü güneş battıktan sonra Hz. Ömer (r.a.) gelip Kureyş kâfirlerini ağır bir ifadeyle yerdi ve:

"Ya Resûlellah! Güneş bat­mak üzere ve ben de neredeyse ikindi namazını kılamadım" dedi. Bunun üzerine Peygamber (a.s.) şöyle buyurdu:

"Vallahi ikindi namazını ben de kılamadım."

Sonra hemen abdest aldı ve güneş battık­tan sonra ikindi namazını kıldı (kaza etti), ondan sonra da akşam namazını kıldı."[199]

Ebû Saîd (r.a.)'den yapılan rivayette, demiştir ki:

"Hendek günü namazdan alıkonduk; o kadar ki, akşamdan sonra gecenin bir bölümü girmiş oldu. İşte Aziz ve Celil olan ALLAH'ın "ALLAH savaşta (yar­dımcı olarak) müzminlere yetti. ALLAH çok güçlüdür, çok üstündür." sözü bu idi. Resûlüllah (a.s.) Efendimiz Bilâl'ı çağırdı, öğle namazı için ikamet etti, Peygamber de öğle namazını vaktinde nasıl kılıyor­sa öylece güzel kıldı. Sonra ikindi için ikamet etmesini emretti. O da ikamet getirdi ve Peygamberimiz (a.s.), ikindi namazını vaktinde nasıl güzel kılıyorsa, öyle kıldı. Sonra akşam namazı için ikamet etmesini emretti. O da ikamet edince, Peygamber (a.s.) onu da öylece kıldı.
__________________
Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır.