Konu Başlıkları: Tasavvuf nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2013, 16:10   Mesaj No:68

Ehlibeyt

Medineweb Usta Üyesi
Ehlibeyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ehlibeyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21267
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Dünya'lı...
Mesaj: 283
Konular: 47
Beğenildi:14
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvuf nedir?

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
niye o videoda ne tür yanlışlıklar var,veya neyini beğenmediniz veya o videodaki tasavvufun hakikatleri değilmi,veya şöyle sorayın o videodaki batıl olan ne varki bizimle paylaşa bilir ve bizi aydınlaat bilirmisiniz bilginizle...

Duymak istediğiniz ve ya görmek istediğiniz cevap nedir ? Hayatta en nefret ettiğim şey tartışmaktır bu sebeple sizinle herhangi bir tartışmaya girmeyeceğim.
Video kasıtlı çünkü fevzettin erol veya başkası tasavvufun tarifi değildir, menzilin bilmem neyi şu olur bu olur, bunlar beni bağlamaz, tasavvuf düşüncemi etkilemez.
Zaten itirazım da yazdığınız yazı doğrultusunda eklediğiniz videoya, bakın yazınızda tamda tarifime zıt neler söylüyorsunuz.
Alıntı:
TASAVVUFU ,YAŞAYAN ŞEYHİNDEN DİNLEYECEKSİNKİ NE OLUP NE OLMADIĞINI DAHA İYİ BİLECEKSİN..
Benim tasavvuf anlayışım Ebuzer Gıffari nin (R.a.), zenginliği hayat görüşü yapmayı, red etmesi ve inzivaya çekilmesidir, benim tasavvuf anlayışım, insanların para pul derdine düştüğü makam şan derdine düştüğü bir dönemde, ALLAH (c.c.) Hakikatini anlamaya çalışan, Muhsin olma yolunda önemli çalışmalar yapan İbn Arabidir. Tasavvuf anlayışım baktığı her canlıda Muhteşem Yaratma Kudretini Görüp, Hayatını edeple geçiren A. Geylani (k.s.)'la şekillenir.
Söylermisiniz lütfen, emevi saltanatını reddedip, karşı çıkıp, sürgüne fakirliğe katlanan Ebuzer (r.a.)'in yaşamı ile, günümüz sofilerine bakıp tasavvuf yaşantısı arasında bir denklem kurma fikri sizce sağlıklı mı ?
Eğer tasavvufu görmek istiyorsanız, kendini, HAKK'A adayan nice alimler gelip geçti, Nice Sultanlar gelip geçti. Hayatlarını inceleyin lütfen.
Bu arada kimsenin şeyhine hocasına bir sözüm yok, Yani ne menzil şeyhlerini, ne İsmailağa Hocalarını, Tasavvufu yaşamıyorlar diye tenkid etmiyorum, edemem de haddim değil. Bilgiçlik de taslamıyorum. Sadece söylemek istediğim, eğer birşeyi eleştirmek istiyorsanız, onun özünü görmelisiniz, bunu yapmak içinde yıllar öncesine gitmeli ve İbn Arabiyi ön yargısız okumalı, Geylaniyi, Mevlanayı, Tebriziyi, Bestamiyi, ön yargısız sorgulayıp incelemelisiniz...
__________________

Alıntı ile Cevapla