Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ocak 2013, 23:18   Mesaj No:10

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün

Yukardaki yazıyı asmamın sebebi çalışan hanımların (tanıdıklarımın yarısı çalışıyor desem daha uygun olur belki yarıdanda fazla)çok çalışmaları ve çok yıpranmalarına şahit olmamdı.Lakin yazı hakikaten eksik hele sonuna 4 madde eklenmesi kadını görüş açısını da özetliyor.Herhalde mevlüt hocada benim gibi etraftaki bütün çalışan kadınlara bakarak yazdı bu yazıyı.Ama kadınların fazlaca sokağa dökülmelerinden dolayı olanlarda ortada.Makbergülünün dediği gibi Orta yol önemli.

İşin başka yüzüde şu ki zalim adamların çok işine gelen bir formül,geliri yok kültürü yok.Ez ezebildiğin kadar (burda da Zilzala katılıyorum).Dindar kadın vasıfsız kadın değildir.Vasıfları olmayan eğitimsiz kadın çocuğunu nasıl yetiştirsin.
Şu avrupada da şahit olduğum birşey var.

Önceden adamlar kadınlara alabildiğince eziyetler ediyorlardı.Kadınlarını adamdan saymıyorlardı.Çünkü Babalarındanda öyle görmüşlerdi.Şimdi ise herşey tersine döndü Kadınlar çalışıyr ve erkeklere onlar eziyet ediyorlar.
Sinirler yıpranmış ,evlat problemli.

İslami ortamda mesleğini icra eden kadın şanslıdır.Ortam uygunsa mesleğini de icra eder.Ticaretinide yapar.

Ve evladımızın kız olsun erkek olsun her zaman başında bir erkek olmayabilr.Onları kimseye muhtaç olmaycak meziyetler kazandırabilmek her anne ve babanın görevidir.
__________________


Alıntı ile Cevapla