merhaba,bende zikirle ilgili aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istedim ve bu başlığı görünce buraya yazmayı düşündüm.arkadaşlar hemen hemen hepimizin evinde çocukluğumuzdan bu yana arif pamuk'un dua kitapçıkları mevcuttur..esmaül hüsna faziletleri, şifa ayetleri, duaları, havası..vs..vs bu konularda dolu kitapları var..ben sıkılmadan okuyorum o başka ama hiç bir kitabında kaynak belirtilmiyor,hadis olduğunu geçtim sahabe sözü alim sözü diye kaynak bile yok ama duaları şukadar oku (bazen 7000 bazen 1000 bazen 100)ebced hesabı ve yıldız saatlerine göre(zühre,müşteri,şems vs.)şu,şu esmayı bu vakitlerde oku..bu tür açıklamalar sıkça var...arif pamuk hayat hikayesini okuduğum kadarıyla ilmi araştırmaları çok seven ve bu zikirlere iyi niyetle yaklaşan bir zat..ama islam ilmine okadar batıl ve bidat şeyler girmiş ki artık kaynak sormak zorunda kalıyosun..hadisi şeriflere bakıyorum hiç bu türlü tarifler yok.hani müşteri saatinde 7000 ya allah çek her dileğin olur falan..ozaman hadislerde söylenilenleri oku,bu yayınlara bakma demek de çok kolay..bana da ibadete yeni başlayan hanımlar soruyor bu kitapları..herkesin ayrı ayrı derdi var hastane köşelerinde sürünenden tut da,borç batağında çırpınanlara kadar..herkes duaya sarılmak istiyor,medet umuyor..bir tanıdığım 9999 kere bir ayeti tekrar etmeye çalışmış,şifa olur demişler.bir de gece yarısı..zavallı dili uyuşmuş da uyuşmuş,oturduğu yerde uyuklaya kalmış hemen gözünü açmış kaçıncı sayıya geldiğini unutmuş,sersemlemiş..işin bu kısmını tasdiklemiyorum ama bu zikir rakamları ve yıldız saatleri gerçekten dua kriterlerinde geçerli mi?şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar