Konu Başlıkları: Din Hizmeti ve Geri Dönüşümü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2013, 09:39   Mesaj No:2

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Din Hizmeti ve Geri Dönüşümü

Yazi diyanete ait,

Ana fikir ;yapilan hizmetlerin ister kisa ister uzun vadede geri dönüsümün oldugu.
.Din hizmetlilerinin okadar problemleri var ki ne tarafindan tutalim da ne tarafindan anlatalim.Kol kirilir yen icinde kalir,dedigimiz icin kol kangren oldu bütün vucudu sarmakta ..
En büyük problem önce din hizmetlilerinin yetersizligi,sonrada yönetimdekilerin basiretsizligi.
Din görevlilerinin üst makamindaki kisilerin bagnazca tutumlari.Yine üsttekilerin kendi cemaat gruplarini din gibi algilamalari,cemaatlerinden ayrilanlara dinden cikmis muameleleri yapmalari.

Halbuki hepimiz ayni okuldayiz,senin sinifin ve hocan ayri olablir! Önemli olan Kuran ve sünnetten ayrilmamak.............

Din görevlilerinin taleplerini sen bunu zaten Allah rizasi icin yapmiyormusun !katlanmak zorundasin!Kendilerinin asla yapmayacaklari fedakarliklari din görevlilerinden beklemek ve zorlmak ne kadar adilane.

Ne yazik ki geri kafaliligin en fazlasi din hizmetlerinde .En olmamasi gereken yerde!
halkta hurafeler bidatler fazla olurmus.Zaten hurafe ve bidatler o kadar fazlaki,duydugumuz seyler karsisinda insanin gülesi geliyor ya bunu da din diye nerden uydurdunuz!!!

Evet burda insanlarin günah oldugunu bilmedikleri icin yaptikalri ,veya ibadetelrini gecersiz kilan öyle hatalar yapiyorlar ki...neler neler ...diyanet de görevini yeterli yapmamistir zamaninda.. Türkiye köylerinin özellikle cahil birakilmisliginin vebalini kim ödeyecek ibadetlerinin gecersizliginin vebalini kim ödeyecek ...
Bu sitede de görüyourm bazen"" halkimiz cahil fatihanin manasini bile bilmiyor""....kardesim ögrettilerde ögrenmediler mi?hala 30 yasinda oldugu halde okuma yazmasi olmayan kadinlar var !!!!Dini ögretenden yoksun kisiler ordan burdan duyduklarina inanirlar.Cünkü inanmamalari icin bir sebep yok.Din ögreten hic kimseyi görmeden 40 yasina gelmis kisiye ögretmek ne kadar zor degil mi?
Eyyuhennebiyyu dan baslarsiniz,
Ne yazi ki köylerin durumu böyle...

Simdi televizyon var ordan ögrensinler desek:Allah razi olsun halikn kafasini karistiracak bütün tartismalari halkin önünde yaparak isleri daha da berbat hale getirdiler alimcikler !.Insanlar önce bilmiyorlardi!Simdi süphe icindeler!


Simdi bilmiyorum Türkiyede din hizmetleri nasil?!

Yeterli mi?

Sonuc ;Allah rizasi icin yola cikmis Din hizmetleri yapan gönüllüler(gönüllüler demeliyim zira Dünyalik karsiligi yoktur)
Eger Allah rizasini gözetmede devam edebilirlerse ki oldukca zordur.Allahin büyük, inanilmaz ,hayret verici yardimlarini göreceklerdir.

Din egitimi Ilkokuldan baslamadikca halkta gözle görülür bir iyilesme olamaz.Ancak ailelerin cabalari sonuc verebilir.O da devlet eliyle olmadikca yeterli degildir.

Biliyorum cok karamsar bir yazi oldu.Ama dertlerimizi söylemeden de cözüm bulamayiz.
__________________


Alıntı ile Cevapla