Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2013, 20:52   Mesaj No:19

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Feministlere Çağrı

Hay Allah..
İslamın kadına,aileye,evlilere bakış açısını özetledim.bunlar sizin doğrularınız demişsiniz.

hitabım size özel değil,sizin özelinizde değil,çaresiz kalıp çalışmak zorunluluğunuzda değil.tüm çalışan kadınlar hafif meşreptir diye bir genelleme de yapmış değilim.tabi ki çalışmak istemeyıpte hayat şartları bunu zorunlu kılıyor bazıları için.çalıştığı halde ahlakı ile duruşu ile iffeti ile tesettürü ile evine ekmek götürmeye çalışan hanımlar yok değil.
kadını çalışmak zorunda bırakan islam değil.islam kadının çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırır,çarelerini araştırır.illa çalışması gerekiyorsa o ortamı sağlar,düzeltir ve çalıştırır.çalıştırırken de kadını aşan ağır işler vermez.ve mümkün olduğu sürecede kadının çalışmasını önermez.çünkü onun daha önemli bir çalışma alanı vardır.
o alan,kocasını,yuvasını,çocuklarını sevgisi ile şefkati ile ana bağrı ile koruyup kollamak bakmaktır.islam devletinde kreş huzur evi olmaz.çocuk bakıcısı öz annesidir.çocuk bakıcısı çocuğu sadece semirtir.ama annesi ona anadili,ana eğitimi,ana şefkatı verir.herkes semirtir ama herkes annelik yapamaz çocuğa.sokak çocukları,tinerciler,kapkaçılar,ahlaksızlar genellikle annesiz büyüyen çocuklardan oluşuyor dikkatınızı çekelim...
bir diğer vazifesi,(yukarıda kapalı bi şekilde verdim ve sanırım eksik anlaşıldı yada yalnış anlaşıldı) kadın her anlamda kocasını sokaktan koruyacak kadar,akıllı donanımlı,bilgili ve evliliğin ona yüklediği sorumluluğun bilincinde olması halinde,o koca namussuz değilse sokağa ihtiyacı yoktur demek istedim.eşler kendi evinde dört duvar arasında birbirlerinin helalidir buna nikah denilir.o evde kadın kirli pasaklı dili incitici evi perişan dağınık sorumsuz ise,koca bilinçli bir müslümansa taadüdü zevcadı düşünecek,bilinçsiz sorumsuz ise zinaya kayacaktır.realite budur işte.bunu anlatmaya çalıştım.
evine gelen erkek,kapısında güler yüzlü bir hanım,saygı sevgide bağrını açan,ona bakıldığında huzur mutluluk veren,evi pırıl pırıl düzenli olan,kendisini seven evine bağlı,kendisine/çocuklarına bakan bir eşi hangi koca aldatır ki? hala aldatıyorsa namussuzdur.

diğer konuya geçelim;
-demişsiniz ki 9 akıl bir nefis...bu fikir hurafe ürünü olduğundan yorum yapmıyacağım.

demişsiniz ki ;
Şöyle de bir gerçek var ki kadını camdan baktırmayan,dışarı çıkarmayan sizce "evinin sultanı" ilan eden bazı kendin bilmez sözde müslümanlar gözlerini faltaşı gibi açıp sokakta fıldır fıldır geziyorlar.

bunun muttaki müslümanlarla alakası nedir? orman kanunu beni ilgilendirmiyor.o dedkleriniz orman kanununa tabidirler.

demişsiniz ki ;
Kadının çalışması olayını "dışarı çıkacak,yoldan çıkacak,herkes ona bakacak,vah tüh" diye empoze etmenize hala aklım almıyor.Hele hele adamlıkla erkeklikle bağdaştırmanız.

ortamlar(yol,otobus,servis,işyeri,okul vs) musait değilse,kadın tesettüründe özgür değilse,ibadetlerini yapacak ortam bulamıyorsa,süslü püslü parfümlü ve tesettürden başka herşeye benzeyen kıyafet ile sokağa çıksa tabii ki kuran izin vermez buna.ve kuran erricalu kewwamune ale nisa der.erkekler kadınlara koruyucudur,hakimdir onlardan sorumludur der.bu noktada kuran erkeği görevini yapacaktır o kadını sokağa salmıyacaktır.bu kadar basit...ben erkek tanımam,bana karışamaz diyen kadın konumuzun dışındadır o orman kanununa tabidir,bi şey diyemem.

demişsiniz ki;
Size göre kız çocukları okumamalı da öyleyse.E sınıfta erkek var,erkek hoca var öyle değil mi?
Çocuğuna terbiyesini evinde verebiliyorsan korkmicaksın
.

bi kızım var imam hatip son sınıf bu sene.istediğim ortamı bulamadım ama elimden geldiğince en güzel sorunsuz ortamlarda okuttum şükür.hiç tesettürsüz olmadı elhamdulillah.inş okutmayada devam edeceğim.hiç bir mesleği olmazsa da donanımlı bilgili çocuklarını eğitebilecek seviyede bir anne olmasıdır hedefim.toplum annelerin eseridir unutmayın.

.......
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla