Konu Başlıkları: Diyanet mbsts deneme sınavı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2013, 11:49   Mesaj No:8

seyamu

Medineweb Üyesi
seyamu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:seyamu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14561
Üyelik T.: 14 Kasım 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Diyanet mbsts deneme sınavı

Alıntı:
ayşe yüsra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sınava nerede gireceğimizi nasıl öğrenicez?
Sınav İşlemleri
a)Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı 17.03.2012 pazar günü saat 10.00’da 81 il merkezinde (Aday başvuru sayısı yetersiz olan il, yakındaki ilde sınava alınacaktır) yapılacaktır
b)Adaylar sınava giriş belgelerini 04/03/2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek alabileceklerdir.
c)Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ile ilgili bilgiler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.
d)Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
e)Adaylara; yeterlik sınavında, her grup için ayrı-ayrı olmak üzere test usulü çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecektir. Her soru 1,25 puandır. Sınav süresi 90 (doksan) dakikadır.
f)Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi gereğince sınavda başarılı sayılmak için 70 puan almak şarttır.
g)Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
h)Adaylar sınav sonuçlarını, 17.04.2013 tarihinden itibaren [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]internet adresi Merkezi Sistem Sınavları” bölümünden öğrenebileceklerdir
__________________
Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur
Alıntı ile Cevapla