Konu Başlıkları: 'O an' Fotoğrafları...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2013, 21:26   Mesaj No:16

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 'O an' Fotoğrafları...



Irak'ın samarra kentinde çekilen bir fotoğrafla devam ediyoruz. 9 yaşındaki ali yüzünde acı ifadesi var...samarra'daki çatışmalarda yaralanmış. Ama o anda ona daha önce hiç tatmadığı bu fiziksel acıyı bile unutturan bir acıyı da yaşıyor aslında. Çünkü ali, babasının bu çatışmalarda öldüğünü sadece birkaç saniye önce öğrenmiş.




Çamur sayesinde
National Geographic fotoğrafçısı Rendy Olson'un Sudan'da çektiği bir 'o' an. Sudanlı çocukların ne kadar zor bir yaşam sürdüklerini anlatmaya yeten bir fotoğraf. Yiyecek bulmakta güçlük çeken bu çocuklar, vücutlarını ve başlarını bir gelenekten dolayı böyle çamurla kaplamamışlar. Asıl neden çaresizlikleri, çünkü saçlarındaki bitlerden ancak bu şekilde kurtulabiliyorlar.




Bizim sadece babamızdı
Filistinde Gazze Şeridinde İslami Cihadın Askeri Kanadının Komutanı Khaled Dahdouh öldürüldü. Filistinliler, Dahdouhun İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü söylüyor. İsrail Ordusu ise Hayır biz değildik diyor. Fotoğraf, Khaled Dahdouhun cenazesi evden çıkarılırken çekildi. Dauhdouh, İsraile göre terörist, Filistinlilere göreyse direnişçi komutandı. Çocukların o anda hem korkan hem de ağlayan gözyaşları ise Babamızdı diyor.




Anne acisi
Gazze Şeridi'ndeki Refah Mülteci Kampı'ndan bir 'o' an. Bir cenaze töreninde çekilmiş olan bu fotoğraftaki biri daha kundaktaki bu Filistinli çocukların gözyaşları anneleri için... İsrail askerlerinin kampa düzenledikleri baskın sırasında kaybetmişler annelerini. Gözyaşlarıyla başlayan ve gözyaşlarıyla devam eden yaşamların bir 'o' anı bu...




Mutluluk anı
Fotoğraf Tayland'da çekildi. Vietnam Savaşı'nın ardından buraya göç eden ailelerin çocukları keyifle gülümsüyor objektiflere. Fotoğrafçı, ailelerinin zor bir yaşam sürdüğü bilgisini veriyor. Çıplak ayakları, bakımsız halleri de bunu doğruluyor ama gülen yüzleri ve gülümseyen gözleri, çocukların küçük şeylerle kısacık 'o' anlarda ne kadar mutlu olabildiğini gösteriyor. Belli ki 'o' anda kendilerine yönelen bir objektif, bu ufaklıkları bir hayli sevindiriyor.





Yangın ve balık
Avustralya'dan bir 'o' an. Arkada karanlığı bile aydınlatabilecek büyüklükte bir orman yangını görülüyor. Ancak fotoğraftaki balıkçı sanki arkasındaki olayın hiç farkında değil. O, 'o' andaki önceliğiyle meşgul. Büyük bir sükunet içinde noel yemeğinde yiyeceği balıkları tutuyor.
Alıntı ile Cevapla