Konu Başlıkları: Eğlenelim Öğrenelim...:)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2013, 12:31   Mesaj No:11

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Eğlenelim Öğrenelim...:)

Kurt ile Kuzu

Kurdun biri, bir ağıla kuzuların kapatılmış olduğunu görmüş. Köpeklere ve çobanlara kendisini göstermeden yavaş yavaş sokularak, kuzulara:

-Çocuklarım! Sizi buraya hapsedenler ne kadar insafsız adamlar, analarınızı ipek gibi bir otlağa götürmüşler, onlar orada iştahla otluyorlar. Haydi sizi de oraya götüreyim, demiş.

Kuzulardan bazıları bu söze kanmak üzereyken, içlerinden birisi:

-Bu hayvanın sesi ne kadar tuhaf ve kalın. Bunun sözlerine inanmayalım, diye diğerlerini uyarmış. Kuzular da bu ikaz üzerine kurdun sözünü dinlemeyip, kabul etmemişler.

Kurt, biraz dolaştıktan sonra yine gelmiş, bu defa sesini inceltip, yumuşatarak aynı sözleri tekrar etmiş. Kuzular aldanacakları sırada daha önce uyarıda bulunan kuzu yine arkadaşlarını ikaz etmiş. Fakat kuzulardan bazıları:

-Canım bunun sesi daha önceki hayvanın sesine benzemiyor. Bundan korkmayalım, deyince, ikaz eden kuzu:

-Evet sözü ve konuşması yumuşak, ancak söylediği sözler öncekinin aynısı. Bizi götürmek istediği otlak iyi bir yer olsaydı, analarımız, çobanlarımız bizi oraya götürürlerdi. Bu hayvan kötü bir maksadı olduğu için bizi kandırmaya çalışıyor, diyerek hem kendini, hem de arkadaşlarını kurdun tuzağından kurtarmış.

(Kelile ve Dimne'den)

Sevgili çocuklar bu olaydan büyük ibretler alınması gerekir. Günümüzün kurtları çocuklarımızı güzel ve güvenli bir yaşantıdan uzaklaştırarak, uyuşturucunun, kötü alışkanlıkların, pisliklerin içine çekebilmek için çeşitli yollara başvuruyorlar. Bunu yaparken gerçek yüzlerini ve kimliklerini gizliyor, kötülükleri de cazip, güzel ve çağın gerekleri olarak göstermeye çalışıyorlar. Unutmayın ki büyükleriniz sizlere bazı şeyleri yasaklıyorlarsa bunda sizin ilk etapta göremediğiniz önemli yararlar olabilir.
Alıntı ile Cevapla