Konu Başlıkları: Eğlenelim Öğrenelim...:)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2013, 15:44   Mesaj No:33

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Eğlenelim Öğrenelim...:)

Üç Adet Dilek


Max, geniş bir ormanın kenarında küçük bir evde karısı Elsa ile yaşayan bir oduncuydu. Bir gün, dev bir ağacı kesmeye hazırlandığı sırada dalda seke seke uçan bir cin gördü. Daha önce hiç cin görmemişti.

"Herhalde hayal görüyorum" diye gözlerini ovuşturdu. Fakat gözlerini yeniden açtığında cin hala orada duruyordu.

Cin güleç bir yüzle "Günaydın" dedi ve devam etti: "Eğer bu ağaca zarar vermezsen karınla senin üç dileğiniz gerçek olacak." Cin bu sözleri söyledikten sonra kayboldu. Max, o ağacı bırakıp başka bir ağacı kesti. Bütün gün çalıştı. Eve vardığında cini ve üç dileği unutacak kadar yorgundu. Karısına: "Ben acıktım, bu akşam ne yiyeceğiz?" diye sordu. "Patates çorbası" diye cevap verdi Elsa. Daha güzel yiyecekler alacak kadar paraları yoktu. "Gene mi?" diye söylendi Max. "Biraz değişiklik olsun diye güzel bir sosis istiyordum oysa ben."

Henüz sözünü bitirmişti ki, "dring" diye bir ses duyuldu ve kocaman bir sosis belirdi masada. Max hemen cini hatırladı ve karısına üç dilekten söz etti. Sözünü bitirdiğinde Elsa çok kızgındı. Bu kızgınlıkla söylenmeye başladı:

"Avanak adam, bizim değerli dileklerimizi bir sosise tercih ettin. Bu sosisin burnuna yapışmasını isterdim." Kadının bu sözlerinden sonra yine bir "dring" sesi duyuldu. Sosis masada havalandı ve Max'ın burnuna yapıştı.

Max karısına: "Ne yaptığına bak, onu çıkarmayı dene" diye homurdandı. Elsa, sosisi çıkarmayı deniyordu, fakat burnuna o kadar iyi yapışmıştı ki, bir türlü çıkmıyordu. Elsa bir yandan sosisi çıkarmaya uğraşırken bir taraftan da kocasına:

"Dünyanın tüm altınlarını ve mücevherlerini isteyelim, böylece çok güzel bir hayat sürdürebiliriz" diyordu. Max karısının bu sözlerine kızdı ve:

"Aptal olma. Burnumda bu sosis yapışıkken dünyanın tüm paraları benim olsa da ben insanların karşısına nasıl çıkarım. Bunların başımıza hiç gelmemesini isterdim" dedi. Tabii Max'ın bu sözlerinden sonra yine bir "dring" sesiyle sosisle birlikte üçüncü ve son dilekleri de kayboldu. Patates çorbalarının başına oturup kimin hatalı olduğu konusunda tartışmaya başladılar. Ancak eğer sosis ilk önce önlerine geldiğinde açgözlülük etmeden onu yemiş olsalardı, iki dilek hakkına daha sahip olacaklardı.
Alıntı ile Cevapla