Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2013, 23:44   Mesaj No:22

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Otonomi sistemi ile çocuklara iyi kötü ve benzeri öğreti Lokman (a.s) Oğluna öğütlerinde şöyle geçer.

- (Lokman,) "Ey yavrucuğum!" (diye devam etti) "Ortada yalnızca hardal tanesi kadar bir şey de olsa, (yaptıklarınız) bir kayanın içinde (saklı) da bulunsa, yahut gökler(in tepesin)de ve yer(in derinliklerin)de de olsa Allah onu aydınlığa çıkarır: çünkü Allah, kuşkusuz, akıl sır ermez bir (hikmet Sahibi)dir ve her şeyden haberdardır. (Lokman /16)

Ayeti kerimede Otonomi sistemi mevcuttur Verilen öğütte Rabb bilinci ile birlikte Hiçbirşeyin saklanamayacağı ondan haberdar olan Allah'ın var olduğu bilinci yerleştirilmekte bizler bazen deriz ya Kumanda bizde asıl Kumandayı çocukların beynine idrakine kazımak lazım onun için bu Ayet tek başına yeterlidir.
her çocuk islam fıtratı üzerine doğar.hiçbir çocuk anne babasının meşru veya gayri meşru yaptıklarıyla sorumlu değildir.ve itham da edilemez.her çocuk kendi kişisel menkıbesinin sorumlusudur.

Bir çocuk anne ve babası Müslüman olduğu için otomatik olarak müslüman olmaz. Belki kimliğinde Müslüman yazabilir ancak İslam ahlakını ve bilgisini almazsa hayatına İslam yön vermez.

Müslüman anne-babaların yapmaları gereken şey, çocuklarını doğru seçim yapabilecek şekilde eğitmek, bilgilendirmek ve onların İslam’ı sağlam bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Bunu sağlayabilmek için de öncelikli olarak aile fertlerinin çocuğun etrafını kavramaya başladığı dönemden itibaren gerek örnek olma yoluyla gerekse bilgilendirme yoluyla İslam’ı çocuklarına öğretmeleri ve çocuklarıyla aralarındaki bağı onların her dönemlerinde sıcak ve yakın tutmaları, özellikle de buluğ çağının iniş çıkışlarında çocuklarına daha yakın ve destek olmaları lazımdır. Kendini sıcak ve güvenli bir ortamda hisseden çocuk, ailesi müslümanca bir hayat sürüyor ve kendini bu yolda bilgilendiriyorsa, İslam'a karşı sağlam bir inanışa sahip olmakta, buluğ çağı dönemini daha sakın ve problemsiz geçirmekte ve yetişkin olarak da Müslüman toplumda aktif bir rol almaktadır.

Anne-babanın çocuğa vermesi gereken İslami terbiyenin içine kişinin dünyevi ve uhrevi hayatını birlikte göz önüne alarak, her ikisi için de gerekli olan bilgileri vermek, alışkanlıkları ve melekeleri kazandırmak, kabiliyetleri geliştirmek gibi konular girer.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla