Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2013, 14:52   Mesaj No:5

Nesli_Nur

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: Alparslan Kuytul- Süt Bankası Bir Saçmalık !

Anne Sütü Bankası her an kurulabilir aslında başta bu fikir bana da teorik çerçevede çok güzel gelmişti ama bunun pratiğe bakan yönünü düşünmeden önce tabii pratiğe bakan yönü mahzurlarla dolu!! Diyanetin nisa suresi-23 .ayeti açıklamasından sonra ;süt bankası yerine süt annesi formülü veya kız annesinin kız bebeğe erkek annesinin erkek bebeğe süt vermesi gibi bir çok fikir atıldı ortaya ama bunların hiç biri önleyici tedbir değil hepimizin bildiği gibi süt akrabalığı dinen çok hassas bir mevzu ne kadar sıkı takip edilirse de gayr-ı resmi evlilikler ,beraberlikler engellenemez.
Bu arada Abdulmelik hocam çok güzel bir yere değinmişsiniz
*bankadan almış olduğunuz süt bir hafif meşrep sokak kadının(...) sütü ise ?çocuğunuza ana olarak o kadını seçmeye razımısınız?
*süt en az nesep kadar çocuğun yapısına etkendir.tanımadığınız bilmediğiniz bir kadın sütü çocuğun kişiliğine etkisini düşündünüz mü ?
vee Nisareyyan ablamın verdiği örnektede görüldüğü hz.ayşeden rivayetle' Ahmak kadınlara çocuk emzirtmeyiniz'hadsinden de süt veren kişininde çok önemli olduğunu görüyoruz.
vee Esmanur ablamında dediği gibi sayın başbakanın bu olaya el atmasını bekliyoruz böyle bir proje uygulamaya konulmamalı...
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla