Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2013, 13:01   Mesaj No:8

makbergülü

Medineweb Emekdarı
makbergülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:makbergülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17068
Üyelik T.: 03 Mart 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:anne
Memleket:arz
Yaş:45
Mesaj: 1.078
Konular: 171
Beğenildi:211
Beğendi:27
Takdirleri:246
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeterlilik sınavı iptal kampanyası

Arkadaşımız Sağolsın Hazırlamış Sizlerde Gereğini Yapın Hocalarım Bu Dilekçeyi İlgili Mercilere Gönderin...
Diyanet İşleri Başkanlığına
17.03.2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve uygulaması Milli Eğitim Bakanlığına yaptırılan diyanet yeterlilik sınavı, uygulama, soru içerikleri ve adayların eşitlik bazında birçok sıkıntıyı beraberinde getirmiştir. Açıklanan sınav sorularında ve cevaplarında bu sıkıntıların boyutlarını rakamsal olarak ortaya koymuş olup binlerce adayda mağduriyet meydana getirmiştir. Sınav uygulaması ve soru içerikleri ile ilgili sıkıntı ve şikâyetlerimizi aşağıda maddeler halinde bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.
1- Alan dışı sorular soruldu
2- Şıklarda ihtilaflı cevaplar var
3- İki şıklı sorular var
Yukarıda maddeler halinde sıraladığımız sınav uygulaması ve içeriği ile ilgili sıkıntılar ben ve benim gibi bir çok adayda mağduriyetler meydana getirmiştir!..
İhtilaflı ve Alan Dışı sorular!..
1) 4. soru peygamberler tarihine giriyor. Biz pegamberler tarihinden sorumlu değiliz . Ve kur'an-ı kerimde Hz. Şuayib'in kızı övülmemektedir.
2) 5. soru peygamberler tarihine giriyor. Biz pegamberler tarihinden sorumlu değiliz .
3) 6. Vakıa suresi imam hatip lisesi müfredatının dışındadır.
4) 15. sorunun cevabında ''KARARIP SAKİNLEŞTİĞİ GECEYE AND OLSUN '' şeklinde verilmiş ama DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ KUR'AN-I KERİM MEALİ'inde ise KARANLIĞIN ÇÖKTÜĞÜ GECEYE AND OLSUN diye geçiyor. Bu meal hiçbir şıkta geçmiyor. soru yanlış
5) 16. soru müfredat dışı. Biz me'aric suresinden imam-hatip lisesi müfredatında sorumlu değiliz. Ve mealden sorumlu değiliz.
6) 18. soru alan dışı. Biz maide sure'sinin ezberinden sorumlu değiliz
7) 19. soru alan dışı. Biz peygamberler tarihinden sorumlu değiliz.
31. soruda çift cevap var. C şıkkında ''koyun, keçi ve devenin artığı olan sular'' ve D şıkkında '' Doğan, şahin, kartal ve çaylak gibi yırtıcı kuşların artıkları'' denilmiş. Her iki şıktada sular temiz ve temizleyicidir. cevap olarak ''C'' şıkkı verilmiş ama kullanılması caiz veya mekruh diye bir ayrım yapılmadığı için D şıkkıda doğru cevaptır...
9) 32. sorudaki cevap çok geniş konuy kapsıyor. buradaki asıl şık küçük taharet veya abdest bozan hususlar diye ayrı olarak söylemesi gerekirdi. Taharet dediği için cevap o olamaz. Çünkü taharet ikiye ayrılır. Küçük taharet sadece abdesti bozar ama büyük taharet abdesti bozduğu gibi gusul de gerektirir. o yüzden mest üzerine mesh biter. bu soru çok geniş alınmış. meshin süresini başlatan herşey taharettir ama her taharet meshin süresini başlatmaz aksine mehsi bitirir...
10) 68. soruda birbirine yakın iki şık var. peygamber efendimiz savaş hazırlığında olmasaydı ve bunu ilan etmeseydi bu savaş gerçekleşmezdi. Aynı zamanda Savaşın asıl sebebi yani yapılması sabırsızlıkla beklenen Mekke'nin fethi'inin gerçekleşmesine sebep olan asıl sebep anlaşmayı bozmalarıdır. bu durumda savaşın asıl sebebini sormadığı için B ve D seçeneği doğrudur.
11) 69. soruda ihtilaf var. Kur'nı kerim nazil olurken Tevrat'ın hükümleri kaldırılmadımı ? peki o zaman nasıl Tevrat'ın hükümlerine göre karar alınıyor ?
12) 74. sorunun A şıkkında geçen Liva (Bayrak) Peygamber efendimizin atalarından itibaren sahabilere kadar devam etmiştir. ''A'' ve ''C'' seçeneklerinin ikiside doğru.
13. 79. soruda iki tane cevap var. HZ. Muhammed(sav) Zeyd B. Sabit'ten İbranice öğrenmesini istemiş. Bazı rivayetlere göre de süranice öğrenmesini istediği söyleniyor. İbranice öğrendiği kesin olmakla beraber süryanice öğrendiği zayıf rivayet üzerine sabittir.
ADI :
SOYADI :
TC NO :
ADRES :
TEL :
İMZA
__________________
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."

|| BAKARA 286. ||


MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! ..

Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . .
Alıntı ile Cevapla