Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2008, 17:32   Mesaj No:28

maşuk

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:maşuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 523
Üyelik T.: 04 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:35
Mesaj: 394
Konular: 1
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: HAZIR HERKES BURDA BİŞE SORMAK İSTİYORUM....

Arkadaş yanlış bilmiyor. Tıpkısının aynısı olmasa da bu ayetler Nur suresine ait......Rabbime hamdolsun bu ayet benim dönüm noktamdır. Ve dinimi yaşarken asla ve kat a taviz vermemek hususunda adeta suratıma tokat gibi inmiştir....




(95)Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları vecanlarıyle Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları vecanları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı.Gerçi Allah hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri,oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır.
(96) Kendinden dereceler, bağışlama ve rahmet vermiştir. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.

(97)Kendilerine yazık eden kimselere melekler, canlarını alırken: "Ne işdeidiniz!" dediler. Bunlar: "Biz yeryüzünde çaresizdik" diye cevapverdiler. Melekler de: "Allah'ın yeri geniş değil miydi? Hicretetseydiniz ya!" dediler. İşte onların barınağı cehennemdir; orası nekötü bir gidiş yeridir.

(98) Erkekler, kadınlar ve çocuklardan (gerçekten) âciz olup hiçbir çareye gücü yetmeyenler, hiç bir yol bulamayanlar müstesnadır.

(99) İşte bunları, umulur ki Allah affeder; Allah çok affedicidir, bağışlayıcıdır.


(100)Allah yolunda hicret eden kimse yeryüzünde gidecek bir çok güzel yer vebolluk (imkân) bulur. Kim Allah ve Resûlü uğrunda hicret ederek evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse artık onun mükâfatı Allah'a düşer. Allah da çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir

(105) Allah'ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye sana Kitab'ı hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!
Alıntı ile Cevapla