Konu Başlıkları: Salavatül Fatih Sigası
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2013, 15:14   Mesaj No:3

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Salavatül Fatih Sigası

Böyle bir salavat ne Kur'an'da ne de Sünnette geçiyor.
Muhammed el Bekri'ye ait olduğu söyleniyor. Bu salavat ile ilgili Kur'an'a ve Sünnete göre ters ifadeler vardır. Mesela;
-"Bu salavatı bir kere ömründe okuyan kişi cehenneme girmez" deniyor ki böyle bir sözü söylemek Allah'a iftiradır. Böyle bir ifade ne Kur'an'da geçer ne de Sünnette. Cehennemden kurtulmanın yolu ömürde sadece bir salavat getirmek ise, müminler o zaman ölene kadar boşuna Allah'a kulluk/ibadet ediyor demek ki. Olacak iş mi bu?

-"Allah tarafından bir sahife ile bildirilmiş" sözü de büyük bir cürümdür. Allah hz. Muhammed a.s bile yazılı sahifeler halinde vahiy indirmeyip, Cebrail vasıtasıyla indirirken Muhammed el Bekri'ye sahifeyle vahiy indirecek öyle mi? Ayrıca Muhammed El Bekri (şayet böyle birisi varsa )kendisine vahiy geldiğini iddia ediyor ki bu apaçık Allah'a iftiradır.
Elleriyle (bir) Kitap yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için «Bu Allah katındandır» diyenlere yazıklar olsun! Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların! Ve kazandıklarından ötürü vay haline onların!(2/Bakara-79)

- "Bu salatın bir kere okunması Kur'an'ın hatmine denktir" denmesi ise apaçık bir yanlış ve iftiradır.İnsanlar Kur'an okumasın, öğrenmesin, bir salavat okusun Kur'an'ı hatmetmiş sayılsın, olacak iş mi Allah aşkına?

"bu salavatı perşembe , cuma ya da pazartesi günü 1000 defa okuyan Rasulullah ile uyanık halde görüşür" demek ise başlı başına saçma bir şeydir. Böyle şeylere inanmak hurafedir.

Bir şeyler paylaşırken daha dikkatli olalım. Kur'an ve Sünnete uygunluğuna ve deliline bakalım
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla