Konu Başlıkları: kutlu doğum haftası-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2013, 23:07   Mesaj No:7

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Konudaki gerçeklere veya çarpıtmalara mı ağlasam,başlığın iğrençliğine mi kızsam,yazının kaleme alındığı itici küfürbaz ahlakamı "ığğğğ" desem,eleştiri ahlakından yoksun usluba mı tepkilensem,eleştirirken doğruyu göstermeyen çözümü önermeyen art niyetli bir sloğanik boş kafa ilemi uğraşsam...
hangisi ne yansam?

Sanırım mustafa islamoğlunun bir makalesinde geçmekte idi.irana bir panele davet edilir hoca.türkiyeden bir üşgüzar medtayik sloğanik bir sunni orada bir şii yetkiliyi tiye alır,iğneler.şiisiniz biz hak mezhebiz sunniyiz havaları...bir devlet kurdunuz ama islami değildir çünkü hak mezhep değildir ezbre klişeler..
muhatap olan şii bakın ne diyor : " gidin türkiyede sunni bir islam devleti kurun,meyhaneleri kerhaneleri bitirin,sokaktaki fuhuşu sarhoşu adam edin,islama aykırı ne kadar kurum varsa yok edin,asrı saadete çevirin ülkenizi..."
sonra...
sonra gelin burda bana deyın ki,bak islam devleti sizin gibi değil işte böyle kurulur!
bizde sizin devletinizin güzelliklerina bakar,eksikliklerimizi utana sıkıla kızara bozara düzeltelim!!

bu sözler karşısında kelimeler gırtlağımızdamı düğümlenir?
utançtan yerin dibine mi gireriz?
orayı terk mi ederiz?
...
siz bilmem ama orda şii adamın bu aşağılamasından ve bizim içine düştüğümüz durumu rapor etmesinden,ukalaca adam ders vermeye çalışırken beni haklı olarak "lağıma sokması manzarası",utançtan ölürdüm,imkan olsa :(

konuya dönelim.
1-başlık "putlu doğum." bir insan bu kadar mı densiz olur bu kadar mı hayadan yoksun başlık atar? bu başlık hangi ahlaka sığar Allah aşkına!

2-konunun içinde doğruların olması,konunun içindeki art niyet küfürbaz ve yapıcı olmayan düşüncelerle sunuşunu kabul edeceğimiz anlamına gelmez.doğruları bana şarap şişesinde sunarsanız şişenizide şarabınızıda doğrularınıza da iade ederim ama,"sizin seviyenize düşmeden!"

3-"İkiniz Firavun'a gidin, çünkü o, azmış bulunuyor." (20/43).firavuna bile güzel söz nezaketle tebliğ önerilirken,kendini müslüman olarak kabul eden bir topluma hitabımızın kalitesini nezaketini sorgulamamız gerekmezmi ? ya şu ayete ne diyeceğiz ey kurandan bize ayet delil yarışmasında bulunan kardeşim :"Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır. (17/53)"

4-konunun içinde doğrular yok değil hatta çoğu doğru.hurafe bidatların cirit attığıda doğru.peygambere iftiralar da söz konusu buda doğru.kutlu doğum bittikten sonra peygamber gelecek seneye kadar ertelenmeside doğru.şovmenlerin hurafecilerin menkibecilerin populer olduğuda doğru? tüm bu doğruların olması nisan ayının peygamber ayı haline getirilmesi,peygamberi gündeme getirilmesi,insanlara hatırlatılması,güncellemeye çalışılmasının neresi yalnış? hem kutlu doğumda çok kaliteli akademik alimlerin konferanslarını peygamber tanıtımlarını neden görmezden geliyorsunuz? bizim nisan ayında yaptıklarımızı gördünüz mü? neden genelleme yapıyorsunuz ?
buyur senin önerin ne kardeşim ?

yukarıda değindiğim o şii kardeşimizin o balyoz gibi sözünü size yöneltem mi ?
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla