Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2013, 21:25   Mesaj No:67

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri''pehlivan'' Kardeşimiz

MİSAFİRLİĞİNİZ SİZE VE MEDİNEWEBE FAYDALI OLUR İNŞAALLAH,

Misafire soru adeddendir,bende sorayım,

soru 1..Kuranın ilk indiği toplumun kurana karşı ve hatta dinlenmesine,yani halka sesli olarak okunup ulaşmasına karşı bile tepki gösteren mekkeli laik demokratik ebucehil ve meclisinin yaptığı bu engeli,bazende kuranın deyimiyle SES ÇIKARARAK,bu tepkilerini ve engellerini koyarken,günümüz laik demokratik sistemlerinin kuranın okunmasından neden rahatsız değillerdir ve özellikle halka kuran ziyefetleri verilerek,bizzat laik kurum haline dönüşmüş camilerde,ünüversitelerde okutulup,yaygınlaştırılmıştır.

2.Kuranı okuma ve etüt edinme kitabı olarak ,günümüzde ashabdan daha ileri ve daha fazla iken,neden sosyal hayata indirilmemiştir.

3.Sosyal hayata indirilmemiş kuran,sizce okumakla ve hatim edinmek,etüt,kuran ziyafeti çekmekle ,makbul ve Allahın istediği bi kurana yakınlık ve yaklaşmak,ve okumak mıdır,yoksa nedir bu yönde fikriniz,zikriniz nedir..

4.Günümüzdeki ben müslümanım diyenlerin sosyal hayatlarında kuran vuku bulmuş ve kadir geceleri olmuşmudur,yani kuran hayatlarına inmişmidir,yoksa sadece okumada ve hatta manasında bile anlamsız,yani anlamadan ,tefekkürden yoksun bi okuma kitabı haline mi girmiş yoksa,kuran bu kuran okuyan toplumların neresinde dir..

şimdilik bu kadar soruları,cevaplarınız için şimdideden teşekkürler...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...