Konu Başlıkları: Berat gecesi namazına dair!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2007, 15:15   Mesaj No:11

keserim

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:keserim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 85
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 74
Konular: 11
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Berat gecesi namazına dair!

Alıntı:
Zikrullah Üyemizden Alıntı

Kardeşim benmi yanlış anlıyorum acaba? kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğu bilinemeyecekse böyle bir hikayenin gereği nedir o halde kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu bilebileceğimiz bir kıssa buyrun inşaAllah...


İyi nasıl olsa cennetle müjdelenmiş müslümanlarız beraat gecesindede namaz kılarız olur biter başka ibadete ne hacet...Böyle birşey mümkün olabilirmi? madem öyle neden 5 vakit namaz emredilmiş şartlar arasında.. değilmi?

size mantıklı geliyormu ?

Böyle düşünceyle hiç karşılaşmadım lâkin olmayacak diye birşeyde yok...


bu gibi işi aşırı derecede kolaylaştıran kıssaların tehlikeli olabileceğini, bilmeyenin, islam ile ilgisi olmayanın, islam olan ama serin duranların bunu yanlış yorumlayabileceklerini düşünüyorum. ben kıssa falan buyuramam, zira cennet-cehennem bağlamındaki kıssalara meylim ve ilgim de yok.
ayrıca böyle birşey mümkün olabilir mi diye inşaallah beni ikna etmek babında bi yaklaşımda bulunmuyorsunuz. bana mantıklı gelmediğini anlayamıyorsunuz sanırım. başlığa yazdığım tüm yorumlar bu minvalde yazılmıştır. dikkatle okumanızı tavsiye ederim.
insanlar size mantıksız ve akıldışı gelebilir ama bu şekilde anlatılan kıssalardan kendilerine kolaylık tanındığı fikrine kapılıp, günlük namazlarına süreklilik ve itina göstermemelerine rağmen -aman kandil de yaklaşıyor bak böyle de bir hükmü varmış o günü dolu dolu geçiriveririm olur biter- mantığına oldukça meyilli davranabilir.
yani hep aynı şeyi söylüyorum ama anlaşılmadı sanırım..
Alıntı ile Cevapla