Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2013, 01:11   Mesaj No:12

inşirah 34

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inşirah 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27063
Üyelik T.: 04 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 20
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

Alıntı:
Öncelikle yorum yaparken edep çizgisine dikkat etmekte fayda var..
Afedersiniz ama edep derken neyi kastettiniz.
Kaynağı mechul, tamamen devşirme bir haberle , giriş bölümü farklı yerden alınmış sonuç bölümü farklı yerden alınmış modifiye bir haberle, içinde zerrece edep bulunmayan, tamamen çirkin bir mantıkla, yalan,iftira,hakaret,saldırı dolu hezayanlarla yazılmış bir yazımıdır edep,
bu çirkinliğe karşı cevap vermekmidir edepsizlik.

Siz bu haberi inçeledinizmi?
Yazan kişiyi tanıyor,takip ediyor benimsiyormusunuz.?
Bu yazı tek bir kişiyemi aittir yoksa devşirme bir habermidir.
...............
..................

Gerçekleri yazan herkesden Allah razı olsun.
Ama baştan aşşağı devşirme,yalan,tahrik,iftira,hakaret dolu bir yazıyı yazan kişiyede,asan kişiyede Allah razı olsun demek için biraz düşünmek gerekir.

Birilerinin beğenin beğenmeyin , oldukça güzel,emek dolu hazırlanmış bir çalışmaya hakaret etme özgürlüğü var,
birilerinin o hakaretleri foruma taşıma özgürlüğü var,
ama birilerinin baştan aşşağı yalan,hakaret,saldırı içerikli,art niyetle hazırlanmış çirkin,edepsiz bir yazıya cevap verme hakkı yok öylemi?

Alıntı:
müminler her adımı her nefesi için için hesaba çekilecek şuurda hareket etmelidir
O zaman , adını bile bilmediğiniz 130 ülkeden ,yüzlerce egitimçinin fedakar çalışmaları ile hazırlanan ve sunulan bu gayretin ihanet oldugunu, bu hizmeti yapanların hain ve ajan oldugu yalan ve iftirasınada katılıyormusunuz, bu katılmışlığınızla hesaba çekilme şuurunu nasıl özdeşleştiriyorsunuz.

Alıntı:
Madem ki Allah rızası için yola çıkılıyor ''dünya müslümanlarının'' da hali ortada iken nasıl olur da amaç değişime uğrayarak bu hale geliyor anlayamıyorum
Allah rızası vardır yoktur orası ne beni nede sizi ilgilendirir. Ortada sadece gözle görülen elle tutulan,baştan sona emek,fedakarlık,sabır ve başarı dolu şirin,güzel bir çalışma var. Bu görsel çalışma ile dünya müslümanlarının içinde bulunduğu durumun ne alakası var. Bu eleştiriyi yapanlar açaba dünya müslümanlarının içinde bulunduğu duruma çare olsun diye nasıl bişr gayretin içindedir. Bu yazıyı yazan ve ardında fanatikçe duranlar için soruyorum.

Tüm bunların ötesinde bu yazının ahlaki durumu hem içerik olarak hemde kurgulama olarak, hemde hazırlanışından sunumuna kadar taşıdığı art niyetle tamamen bilgi ve şahsiyet ahlakından çok uzaktadır. En başta asan kişi bu sorgulamayı yapmalı ve gerekli inçelemeyi yapmalı idi.Kendisinden yazıyı ilk yazılış halinden son sunuluş haline kadar geçirdiği evreleri inceledikden sonra çıkan sonuçun ardında durup durmadığını merakla ögrenmek istiyorum.

Bu çelişkili ,haksız ve tutarsız durumu sorgulamak meseleyi tartışmaya dönüşdürmek değildir. Bunu en çok Kur'anda Yasaklar diye mükemmel bir konuyu foruma ekleyen kişinin yapması gerekmezmi ?. Detaylarına girmeyeçeğim sadece Hucurat 6 ayetini hatırlataçağım ve takdiri size bırakaçağım.
Alıntı ile Cevapla