Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2013, 21:14   Mesaj No:46

alperkara

Medineweb EDİTÖRÜ
alperkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alperkara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14578
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:
Mesaj: 630
Konular: 389
Beğenildi:408
Beğendi:41
Takdirleri:2806
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri ''alper kara'' Kardeşimiz

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ALPER HOCAM,ayeti elmalılı hamdi DUA OLARAK DEĞİL ,KIYAM RUKU SECDELİ NAMAZ OLARAK çevirmiş ve NMAZ DEMİŞTİR,sizinde dediğiniz gibi SALATIN DUA OLARAK GEÇTİĞİ AYETLERDE VARDIR,ve salat bazen dua anlamınada geliyor,mekke müşriklerin ayette geçen durumu normal kıyam ruku ve secdeli namazdır,YALNIZ ALLAH MÜŞRİKLERİN NAMAZINI KABUL ETMEDİĞİ İÇİN ONLARI AŞAĞILAYIP NAMAZLARINIDA ISLIK ÇALMAYLA ÖZDEŞLEŞTİREREK YERDEN YERE VURUYOR,,

sevgili kardeşim.ne hikmetse işin içinde bir din dörevlisi olunca söz döner dolaşır aldığı ücrete maaşa gelir.ne iş yaptığınızı bilmiyorum.çalışıyorsanız gidin işvereninize değin ben bundan sonra ücret almadan çalışacağım.bu doğru bir mantık değil.ozr*salatın anlamı konusu
Diyanet İşleri:Onların, Kâ’be’nin yanında duaları ıslık çalıp el çırpmaktan ibarettir. Öyle ise (ey müşrikler) inkâr etmekte olduğunuzdan dolayı tadın azabı.
Elmalılı Hamdi Yazır:Beytin huzurunda namazları ise ıslık çalıb el çırpmaktan başka bir şey değil, o halde küfr-ü küfranınızdan dolayı tadın azâbıFizilal-il Kuran:Onların Kâbe karşısında tapınmaları naradan ve alkıştan ibaretti. Süregelen inkârcılığınızın karşılığı olarak şimdi azabı tadın bakalım.İbni Kesir:Onların Beyt'in yanındaki duaları; sadece ıslık çalmak veya el çırpmaktan başka bir şey değildir. Öyleyse devamedegelmekte olduğunuz küfürden dolayı tadın azaÖmer Nasuhi Bilmen:Ve onların Beyt-i Şerif'teki namazları, ıslık çalmaktan ve el çırpmaktan başka değildir. Artık azabı tadınız küfreder olduğunuzdan dolayı.Tefhim-ul Kuran:Onların, Beyt(-i Şerif) önündeki duaları, ıslık çalmaktan ve el çırpmaktan başkası değildir. Artık küfretmekte olduklarınız dolayısıyla tadın azabı.
değişik mealler verilmiş.
bu konuda tartışmanın bi anlamı olmadığını düşünüyorum.görevimizi tabiki en güzel şekilde icra etmek durumumdayız.hele bu imamlık olursa .sözlerinizde bi önyargı sezer gibiyim.soruları soruş tarzınıza bakıldığında.ben burada imam olduğumu söylemek durumunda olmaya bilirdimde. bu tamamen forumdaki samimi ortamla alakalı bir şey.ozr* ALLAHA EMANET OLUN.