Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2013, 21:25   Mesaj No:26

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

konuyu baştan sona okudum...
evvela konuyu başlatan makaleye göz atacak olursak çelişkilerle dolu bir haber.
1-eğer davanız dil değilse din ise,sizinle konuşacak konularımız olur.hayır dil öyle öğretilmez böyle öğretilir derseniz bu bizim alanımız dışında ve bizi ilgilendirmez.makalede bu çelişki söz konusudur.bir taraftan hocaefendinin dil çalışmalarını eleştirip davamız din diyeceksiniz,diğer tarafta dil öyle değil böyle öğretilir gibi tenakuzlarla gülünç olursunuz.başlık ile başlangıç gelişme ve sonuç bana devşirme bir sahipsiz veledi zina haber gibi geldi.
2-makaleyı yazan her kim ise,makalesi bana husnu zan ile yazıldığını vehmini vermiyor malesef.fikrinizi dile getirecekseniz o fikri iffetlice vermek zorundasınız.eleştirecekseniz eleştiri ahlakına uymak erdemlice davranmak zorundasınız.muhatabınızı eleştirirken islamca insanca edeplice eleştireceksiniz.olması gereken de budur.
3-makalede dile getirilen eleştirilerin çoğuna katılıyorum.ve gülen hareketinin islami bir hareket olmadığını/islamı kendisine sentez yapan bir güç olduğunu hep söyledim söylüyorum söyleyeceğim inş. daha çok güce sürü psikolojisine paraya organize olmaya dayalı,turancılık başta olmak üzere prensip edinen gittikçe büyüyen usta sinsi bir lidere sahip bir cemaattir.seni sömürebiliyorlarsa kardeşlerisiniz yoksa kapıdan dışarı atılır her taraftan afaroz edilirsiniz.her köşe başını tutmuş,her tarafta etkin adamlarını yerleştirmiş ve muazzam güçlü bir cemaat.öyle ki bu cemaatle değil sizler devletler güc yettirmez durumda.buna ister abd desteği deyın,ister dinler arası anlaşma deyın,ister sevimli hoş görülü tatlı su islamlığı deyın,istersenizde tabanından tavanına kimsenin güç yettiremiyeceği bir güce sahip olduklarını deyın...sonuç aynı! güç onların...
4-tüm dünya türk olsa,tüm dünya türkçe konuşsa bana ne dinime ne islama ne ? diliniz ne zamandan beri dinimiz oldu ki ? mukaddes hizmet,fedakar hizmet islami cihad dediğiniz dilinize hizmet midir ? bu nasıl bir islami cemaat ki,camide konuşur,terörde konuşur,ekonomide konuşur,millet vekili seçiminde konuşur,kimin kaymakam olacağını,kimin belediyede temizlikçi olacağına karar verir,adalette ceza evinde konuşur,uluslar arası siyasette konuşur,milli istihbaratta konuşur,mossad fbı de konuşur...yahu söyleyın Allah aşkına nedir bu cemaat? ve bu nasıl islami cemaat ki mavi marmara davasında israilden yana tavır koyar? bu nasıl cemaat ki müslümandan topladığını kiliseye verir?(sakın iftiradır demeyın,kanıtlandı bu! )

önemli not: hiç kimse fikrinden dolayı bu medinewebden yasaklanmış değildir.hiç kimseye neden böyle düşünüyorsun demedik demeyız buna hakkımızda yok haddimizde.tek istediğimiz karşılıklı ne kadar zıt olursanız olun,islami ahlak kurallarına dikkat etmek zorundasınız.bu şartımıza uyulduğu sürece hür bağımsız ve sansürsüz fikriniz sizindir yazabilirsiniz.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla